Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Dragica Kopjar (54) pomagala djeci u kućama Majke Terezije

Nakon smrti sina, Dragica Kopjar novi smisao života pronašla je u davanju ljubavi drugima. Dala je otkaz na poslu, uzela otpremninu i zaputila se u Keniju, Indiju...

24sata
Foto: 24sata
53 komentara

Dragici Kopjar (54) je 2010. na sina Dalibora na Borongaju naletio vlak i ubio ga na mjestu. Život joj se srušio, shvatila je da sve što joj je prije bilo važno nema nikakvu vrijednost. Dala je otkaz i otišla pomagati u Keniju, Ugandu, Indiju...

- Moj život se promijenio iz temelja. Radila sam 32 godine kao ekonomistica, ali to više nije imalo smisla. Shvatila sam da smisao života mogu pronaći u pružanju ljubavi drugima - rekla je Zagrepčanka, koja je napustila posao, uzela otpremninu te godinu i pol nakon smrti sina otišla volontirati u franjevačku misiju u Keniju.

Nakon toga se vratila u Hrvatsku i osnovala udrugu Plavi anđeo.

- To je bio moj sin, pravi plavi anđeo. Pa je moj rad na neki način usmjeren njemu u čast - rekla je Dragica, koja je nakon toga otišla u Ugandu, Nepal i na kraju u Indiju.

Bila je prva volonterka iz Hrvatske u kućama Majke Terezije

Tamo je bila od kraja siječnja do sredine ožujka. Volontirala je u sirotištu na jugu Indije i u kućama Majke Terezije u Kalkuti.

- Atmosfera je potresna i vrlo teška. Postoje četiri kuće Majke Terezije. U jednoj su djeca s oštećenjima, u drugoj djeca do šest godina, u trećoj napušteni ljudi, a u četvrtoj gubavci i oboljeli od AIDS-a. Jedino u toj kući nisam radila jer nemam medicinsko znanje - kaže Dragica i dodaje da su joj rekli da je ona bila prva volonterka iz Hrvatske u kućama Majke Terezije.

Njezina udruga bavi se raznim projektima, a trenutačno prikuplja novac za postavljanje spremnika pitke vode u Ugandi. Pomoći možete uplatama na IBAN HR6924020061100610644.

Rodila se na današnji dan prije točno 104 godine

Blažena časna sestra Majka Terezija, albanskog podrijetla, više od 45 godina služila je siromašnima, bolesnima, siročadi i umirućima. U Indiji im je ostavila četiri kuće. No u njih se ništa ne ulaže od njezine smrti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message