Obavijesti

News

Komentari 101

Dragovan: Zdravstvo mora biti besplatno i dostupno svakome

Dragovan: Zdravstvo mora biti besplatno i dostupno svakome
1

Na službenim internet stranicama SDP-a pokrenuta je peticija 'Zdravstvo za sve' u kojoj se poziva građane da svojim potpisom podupru reforme zdravstvenog sustava

VIDEO

Na službenim internet stranicama SDP-a pokrenuta je peticija 'Zdravstvo za sve' u kojoj se poziva građane da svojim potpisom podupru reforme zdravstvenog sustava.

- Zalažemo se za zdravstveni sustav koji mora biti jednako dostupan svim našim građanima, bez obzira na njihovo imovinsko stanje i uvijek ćemo se zalagati da ga takvog očuvamo. Osiguravanje kvalitetnog zdravstvenog sustava dostupnog svim građanima naš je prioritet. Reforme koje trenutno provodimo u zdravstvenom sustavu najveće su promjene u posljednjih 20 godina te njima želimo omogućiti što kvalitetniju zdravstvenu skrb za naše pacijente - poruka je SDP-ovog ministara zdravlja, Siniše Varge.

Sve građane poziva da se pridruže u borbi protiv svih pokušaja rasprodaje našeg zdravstvenog sustava.

- S obzirom na najave koje smo proteklih mjeseci mogli vidjeti da će se privatizirati hrvatsko zdravstvo, da će se primijeniti slovački model koji je doveo do toga da pravo na zdravlje imaju bogati, a siromašni ne. Namjera nam je da zajedno s građanima postavimo temelje da zdravstvo mora biti besplatno i apsolutno dostupno svima. To je poziv svima da nam se pridruže da bismo sutra spriječili bilo kakvu mogućnost bilo kakve privatizacije zdravstvenog sustava u Hrvatskoj - rekao je Igor Dragovan (SDP) novinarima u Saboru napominjući da je to projekt Vlade i stranke. 

Podsjetio je da će se uskoro u proceduri naći dva zakona kojim se za postavljaju temelji za takvo zdravstvo jer želja im je, kaže, s građanima "posložiti sustav koji sutra nitko neće moći mijenjati". Na pitanje je ovo uvod u kampanju odgovora:

- Kampanja vam traje cijelo vrijeme. Sve što radite i komunicirate s građanima netko može reći da ste u kampanji. Naša je obveza da komuniciramo s građanima i to radimo te da zajedno s njima provodimo projekte - poručio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca