Obavijesti

News

Komentari 31

Drama na autocesti: Bus koji je vozio djecu počeo se raspadati

Djeca su umjesto u 20 sati došla kući oko 23 sata. Nismo dobili nikakvu informaciju da se nešto dramatično događa, niti sam od sina dobila dojam neke panike, kaže majka

VIDEO

Vozili smo se autocestom i odjednom čujemo vozača kako je uzviknuo: 'Ide guma!'. Oko nas nije bilo nikoga na autocesti, bilo je ružno vrijeme. Ali autobus se nije naginjao ni ništa, ali vozač je stao da vidi što je, tako nam opisuju svjedoci situaciju tijekom vožnje u autobusu 'Boban' koji je vozio djecu s rukometnog turnira u Poreču.

Mali rukometaši, njih 35 iz klubova RK Solin i RK Dugopolje, u nedjelju poslijepodne vraćali su se kući. Guma je s autobusa otpala oko 18 sati.

- Dok smo mi stali, druga guma s kojom je ova otpala bila u paru, puknula je i ostala na felgi. To je bilo oko 30 kilometara od odmorišta Zir. Djeca su bila dva sata u autobusu dok po njih nije došao drugi autobus iz Zadra - doznajemo od svjedoka.

Mnogi su ogorčeni zbog situacije koja je mogla završiti i malo manje sretno.

- Djeca su umjesto u 20 sati došla kući oko 23 sata. Nismo dobili nikakvu informaciju da se nešto dramatično događa, niti sam od sina dobila dojam neke panike. Sin mi je iz autobusa samo poslao poruku da je puknula guma na autobusu i da su negdje kod Macole. S roditeljima s kojim sam čekala autobus i djecu više smo razgovarali kako će u školu jer su imali test - kaže nam Katija Borčić, majka dječaka koji trenira u RK Solin.

Nakon što je doznala da je situacija bila potencijalno opasna, nije joj bilo svejedno.

- Ma nije mi nimalo ugodno kad sve to čujem. Srećom, nije se ništa dogodilo, ali isto se tako moglo i dogoditi. Ti ljudi voze našu djecu, a ne krumpire. Ubuduće ću se dobro raspitati tko mi vozi djecu i na školske izlete i na turnire i pozivam sve roditelje da se također dobro informiraju. Radije ću ih sama voziti, pa čak ih niti ne pustiti, nego strepiti - kaže nam Katija.

I drugi su ogorčeni zbog stanja u kojem je bio autobus. Kažu nam da je prokišnjavao, da u njemu nije bilo alata za popraviti ga. Djecu je kako doznajemo, trebao voziti drugi autoprijevoznik, no on se u pet ujutro, kada se trebalo krenuti za Poreč, naprosto nije pojavio.

Kako bi 'popravio' situaciju poslao im je 'Bobana', autobus vlasnika Svete Bobana iz Solina. Pokušali smo doći do vlasnika prijevozničke tvrtke 'Boban' kako bismo čuli i njegovu stranu priče, no nije nam se javio na telefon. Za Slobodnu Dalmaciju je kratko rekao kako u 38 godina staža nikad nije imao ovakvu situaciju. 

-  Nemam pojma kako se to dogodilo. Kako ja mogu znat razlog. Pa nisam ja kriv što je guma odletjela, nisam to mogao predvidjeti - rekao je.

Autobus je inače star 17 godina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa