Obavijesti

News

Komentari 26

'Bilo je evidentno da je pilot izgubio kontrolu nad avionom'

'Bilo je evidentno da je pilot izgubio kontrolu nad avionom'
1

Zrakoplov Boeing 737 je unajmilo ministarstvo obrane. Vraćali su se s Kube u zračnu bazu na Floridi, a s piste su otklizali prilikom slijetanja. Nitko od 136 putnika i sedam članova posade nije teže ozlijeđen

VIDEO

Avion sa 136 putnika, koji je letio iz zaljeva Guantanamo u SAD, sletio je u rijeku St. Johns nakon što je promašio pistu u Jacksonvilleu na Floridi. Prema prvim informacijama, u bolnicu su prebacili 21 osobu, ali čini se da nitko nije teže ozlijeđen. 

Zrakoplov Boeing 737-800 je unajmilo ministarstvo obrane. Vraćali su se iz mornaričke baze s Kube u zračnu bazu na Floridi, a završio je u rijeci na kraju piste u zrakoplovnoj bazi Jacksonville petak u 21.40 sati po lokalnom vremenu. Prema pisanju lokalnih medija, u avionu je bilo 136 putnika i sedam članova posade.

Avion je nakon nesreće, srećom, prednjim dijelom zapeo u plitkom dijelu rijeke i nije potonuo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zrakoplov nije potonuo. Svi u njemu su živi i na broju, objavila je policija Jacksonvillea na Twitteru uz dvije fotografije na kojima se vidi zrakoplov Miami Air Internationala u plitkoj vodi i čitav.

Gradonačelnik Jacksonvillea Lenny Curry na Twitteru je napisao da ga je nazvao američki predsjednik Donald Trump i ponudio mu pomoć.

Putnica Cheryl Bormann kazala je za CNN da je zrakoplov u polasku kasnio četiri sata i da je 'dosta tvrdo sletio' praćen grmljavinom i munjama.

- Sletjeli smo, zrakoplov je doslovno udario o tlo i odskočio, bilo je jasno da pilot nema kontrolu nad zrakoplovom, pa je opet odskočio, rekla je odvjetnica dodajući da je iskustvo bilo zastrašujuće.

Bormann je kazala da su završili u vodi i da nisu znali radi li se o rijeci ili oceanu. Opisala je kako su iz zrakoplova izašli preko krila i da se osjećalo gorivo koje je teklo u vodu. Po njezinim riječima većina putnika bila je vezana uz vojsku. Miami Air International je čarter tvrtka.


Podsjetimo, prije deset godina Airbus 319 sletio je na rijeku Hudson. Zrakoplov je letio na liniji 1549 iz zračne luke LaGuardia u New Yorku prema Charlotteu u Sjevernoj Carolini. 

Pilot koji je spustio avion na rijeku Hudson opet leti
Pilot koji je spustio avion na rijeku Hudson opet leti

Nesreća je proslavila kapetana Chesley "Sully" Sullenbergera III i prvog časnika  Jeffa Skilesa. Oni su uspjeli Airbus A319 dovesti do sigurnog prizemljenja iako su prestala raditi oba motora.

Na aukciji i zrakoplov koji je sletio na rijeku Hudson
Na aukciji i zrakoplov koji je sletio na rijeku Hudson

Prema nekim izvješćima, tu nesreću je uzrokovalo jato ptica od kojih su dvije uletjele u motor Airbusa nekoliko minuta nakon polijetanja. Svih 145 putnika i pet članova posade je preživjelo.

Istraga će pokazati što se točno dogodilo u Jacksonvilleu i pod kojim je okolnostima zrakoplov projurio pistom pa završio u rijeci. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a