News

Komentari 24

Drama na Korčuli: Učenik nožem napao profesoricu

Drama na Korčuli: Učenik nožem napao profesoricu

U srednjoj školi Korčula na satu je učenik prvog razreda (15) nožem zaprijetio profesorici Sunčani Letini, a onda zaprijetio da će sebi prerezati žile

Učenik prvog razreda srednje škole “Korčula” I. B. (15) iznenada se dignuo iz klupe. Odnekud je izvukao kuhinjski nož i krenuo prema profesorici engleskog jezika Sunčani Letini, a potom pred cijelim razredom šokiraih učenika prijetio da će sebi prerezati vene.
- Učenik je uperio nož prema profesorici, ali ga nije upotrijebio. Brzo smo reagirali, pozvana je policija, doktorica i roditelji učenika. Mladić je u pratnji oca i policije otišao u policijsku postaju. Inače je dobar, miran i povučen te ovo nitko nije očekivao - rekao je Lovre Botica, ravnatelj škole “Korčula”. Iz Dubrovačke policije potvrdili su incident, ali nisu mogli više reći.
Psihologinja Gordana Buljan Flander, objasnila je kako novija istraživanja pokazuju da oružje u školu nose djeca s niskim samopouzdanjem. Njena kolegica Vesna Bilić rekla je kako je u Hrvatskoj slučaj da veliki broj profesora ne prijavljuje napade učenika jer smatraju da bi tako ispali loši profesori.
- Sve više profesora učenici zlostavljaju i psihički i fizički - rekla je Vesna Bilić i dodala da iz obrtničkih škola učenici najčešće napadaju fizički, a iz gimnazija profesore maltretiraju psihički.
Kolege I. B. tvrde da je nedavno završio na ispumpavanju jer se predozirao tabletama, ali da je inače miran, tih i povučen.

Najčitaniji članci