Obavijesti

News

Komentari 48

Drama na rijeci Dravi: Izvukle utopljenika 
iz vode i oživile ga

Drama na rijeci Dravi: Izvukle utopljenika 
iz vode i oživile ga
3

Žena je vikala da je nešto palo s mosta. Varaždinske rafterice krenule su veslati i vidjele muškarca kako pluta. U čamcu su mu masirale prsa. Uspjele su ga oživjeti

VIDEO

Ekipa varaždinskog rafting kluba Matis u četvrtak je završavala trening na Dravi. Odjednom su spazile ženu na obali. Panično je vikala da je nešto palo u vodu s mosta. Iako je to bilo nizvodno od njih, cure su se okrenule čamcem i odmah se uputile provjeriti o čemu je riječ.

Nikolina Videc (26), Petra Seketin (27), Nela Maleš (23) i Karmen Magić (24) nisu razmišljale ni trenutka.

- Nekoliko dana prije toga imali smo akciju čišćenja Drave, pa nam je prva pomisao bila da je netko opet bacio smeće u Dravu. Veslajući, palo nam je na pamet da je možda netko bacio vreću s mačićima, što nas je užasnulo. Ali prizor koji smo vidjeli bio je još strašniji - prepričava Nikolina, a Petra dodaje kako je nešto plutalo ispred njih, ali iz daljine nisu razaznali što. Šokirale su se shvativši da u rijeci pluta muškarac, okrenut licem prema dolje. Uhvatili su ih jeza i strah, a treneri Igor Pičuljan (25) i Matija Kučar (27), koji su bili s njima u čamcu, izvukli su muškarca u čamac.

- Bio je bez pulsa i nije disao. Nekoliko minuta je bio pod vodom, pa smo znali da moramo djelovati brzo. Počeli smo mu pritiskati prsa kako bismo mu izmasirali srce i da bismo izbacili vodu iz njega - opisuju djevojke i dodaju da su im kroz glavu prolazile slike iz priručnika prve pomoći. 

U konačnici su ga okrenule na bok i tad se muškarac zakašljao. Iz usta mu je počela teći voda te je ubrzo došao k svijesti. Riječna struja odmah nakon pada u vodu počela ga je nositi istočno, pa su ga u konačnici na obalu izvukli 200-tinjak metara od mosta s kojeg je pao, kraj Gradske sportske dvorane. Pozvale su Hitnu pomoć i činilo im se da je prošla cijela vječnost do njihova dolaska.

Naime, iako je ekipa Hitne pomoći krenula odmah nakon poziva, kraj dvorane je naišla na zaključane prilaze, zbog čega je prošlo nekoliko dodatnih minuta do njezina dolaska do unesrećenog.

- Čovjek je bio vidno u šoku i jedva je otvarao oči. Ogrnule smo ga svojim prslucima do dolaska Hitne. Bolničarka ga je ispitivala boli li ga nešto, ali on je samo uspio izustiti da mu je hladno i kimao je glavom na sva njezina pitanja, pa i na ono je li nešto popio - kaže Nikolina te dodaje da nisu tad ustanovili je li čovjek pao s mosta u rijeku ili se namjerno bacio.

Muškarac je najvjerojatnije bio pothlađen, a bolničari Hitne pomoći utvrdili su da unesrećeni može micati rukama, ali ne i nogama. Prevezli su ga u varaždinsku bolnicu, a za sada nisu poznati njegov identitet niti zdravstveno stanje. Iz policije doznajemo da ih nisu odmah zvali zbog pada muškarca u Dravu već su dojavu o nesreći dobili kasnije. Kažu da će sve ispitati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.