News

Komentari 20

Drama u Splitu: Zapalio se stan na 9. katu, žena pobjegla na balkon, iznijeli je vatrogasci

Drama u Splitu: Zapalio se stan na 9. katu, žena pobjegla na balkon, iznijeli je vatrogasci

Gori stan na zadnjem katu stambene zgrade u Požeškoj ulici u Splitu. Na terenu je nekoliko vatrogasnih vozila, 18 vatrogasaca bori se s požarom.

Izgorio je stan na zadnjem katu stambene zgrade u Požeškoj ulici u Splitu.

Iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra javili su da je požar lokaliziran u 10.14 sati. Vatrogasci su ostali dežurati, rekao nam je Mario Mikasa iz JVP Split.

Kako saznajemo starija žena sama je živjela u stanu na 9. katu koji se zapalio. Evakuirana je, zbrinuta od strane Hitne medicinske pomoći te prevezena u bolnicu. Uzrok požara još uvijek nije poznat.

- Ljude smo na tom katu evakuirali. To su bili većinom stariji ljudi. Žena koja je živjela u stanu u kojem je bio plamen, nije htjela prvo napustit stan, ali smo i to uspjeli riješiti - dodao je Mikas.

- Otkako sam postala majka, dva puta više sam pretrnula zbog ovog. Izašla sam sa sinom ispred zgrade. Policajac nam je pokucao na vrata i zamolio da napustimo zgradu - rekla je užasnuta stanarka zgrade Andrea. 

- Vatrogasci su provukli gumu kroz stubište i gasili unutra - rekla je i dodala da čovjek zapravo nikada nije spreman za ovakve situacije i ne zna kako reagirati. Kazala je i da je fasada zgrade tek nedavno obnovljena.

Pratite uživo: Zapalio se stan u Splitu

Na terenu je JVP Split s 14 vatrogasaca i pet vozila te DVD Split sa šest vatrogasaca i dva vozila.

Pogledajte video:

Vatra se na zadnjem katu stambene zgrade proširila na cijeli stan. 

- Danas oko 9.35 sati u stanu, na zadnjem katu zgrade, u Požeškoj ulici u Splitu došlo je do požara. U tijeku je gašenje i evakuacija stanara. Prema informacijama za sada nitko nije zatražio liječničku pomoć - javlja PU splitsko-dalmatinska. 

Žena koja je bila u stanu na devetom katu stambene zgrade u Požeškoj ulici, u kojem je u ponedjeljak ujutro izbio požar, nagutala se dima no čini se da neće imati većih zdravstvenih problema, doznaje se u splitskoj bolnici.

Na kraju je ipak sve uspješno riješeno te je požar lokaliziran nakon manje od sat vremena, doznaje se od vatrogasaca.

Stanarka za vrijeme požara nije željela napustiti stan pa su je vatrogasci morali iznijeti.