Obavijesti

News

Komentari 7

Dramatične fotografije iz zraka koje pokazuju razmjere poplava

Dramatične fotografije iz zraka koje pokazuju razmjere poplava
1

U gradu Erftstadtu je 20 osoba poginulo, a mnogi se smatraju nestalima jer se otvorilo klizište koje je 'progutalo' kuće.

U katastrofalnim poplavama u Njemačkoj umrlo je više od sto ljudi, a preko tisuću ih je nestalo. Potragu otežava nemogućnost komunikacije u nekim područjima, javlja Reuters.

SkyNews donosi snimku iz zraka koja pokazuje razmjere štete poplavljenih područja u zapadnoj Njemačkoj.

Na Facebooku je stranica Unwetter-Freaks objavila dramatičnu fotografiju iz grada Erftstadt koji je udaljen 20 kilometara od Kölna. Ondje je 20 osoba poginulo, a mnogi se smatraju nestalima jer se otvorilo klizište koje je 'progutalo' kuće.

Broj mrtvih u Belgiji, koju su također pogodili ekstremni vremenski uvjeti i poplave, porastao je na 23, izvijestila je novinska agencija Belga prenoseći izjavu guvernera teško pogođene pokrajine Liege, nakon što su poplave također pogodile dijelove Njemačke, Švicarske, Nizozemske i drugih zemalja. "Još uvijek ima ljudi na krovovima u pokrajini Liege koji 36 sati nisu jeli ni pili", rekao je guverner Herve Jamar televizijama RTL-TVI i RTBF, a prenosi Belga. Jako puno osoba je nestalo, kazala je belgijska ministrica unutarnjih poslova Annelies Verlinden za televiziju VRT. Helikopteri i dronovi nastavit će potragu u narednim satima, rekla je.