Obavijesti

News

Komentari 206

Drekavac terorizira selo u BiH, vrišti i najavljuje skoru smrt...

Drekavac terorizira selo u BiH, vrišti i najavljuje skoru smrt...
4

Mještani sela Gornja Dragotinja kraj Prijedora u BiH godinama slušaju jezive krikove Drekavca. Javlja se noću između ponoći i dva sata. No, kada utihne netko umre...

VIDEO

Domaće i paranormalno: U Hrvatskoj je puno viđenja duhova. Pojavljuju se u raznim oblicima - sjenama koje prolaze, čudnim znakovima, viđenjima u ogledalu, konturama u mraku... Najčešće su to duhovi pokojnika. Za vas smo istražili ukleta mjesta u Hrvatskoj i susjednim državama, ali i legende o vampirima i demonima koje lede krv u žilama. Svaki drugi dan objavit ćemo po jednu priču u specijalu - Duhovi i demoni!

Malo potkozarsko selo Gornja Dragotinja kraj Prijedora u Bosni i Hercegovini noću zadrhti od strašnih krikova koji se čuju u blizini kuća. Nitko ne zna što je to, kako izgleda, hoda li ili leti, samo svi kažu da ga je jezivo čuti.

Osim što se od krika nepoznatog stvorenja ledi krv u žilama, stanovnici sela sumnjaju da je to zloslutan znak nakon kojeg netko od mještana premine.

>>> Drekavac napada: Bosanci u panici, djeca im ne idu u školu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne bih mogao opisati kakav je to krik, u njemu se sve pomiješalo, počinje kao da dijete zaplače, a onda se pretvara u bolan dugi krik. Kad krene, ne ostaje na jednome mjestu nego već se brzo premješta s jednog kraja na drugi kraj šume. Ponekad mi se učini da mi se nešto takvo slično javlja iz daljine, ali onda shvatim da je to jeka od ovih brda. Trudio sam se da vidim kakav je to stvor, ali do sada nisam uspio jer je uvijek mrkla noć, i to bez mjesečine. Bilo što da je, volio bih da ode što dalje od nas - rekao je Dragan Kantar (79) iz zaseoka Kantari u Gornjoj Dragotinji.

Kad ga čuju uvijek netko umre u selu

- Sigurno znam da to nije nikakvo dobro. U posljednje dvije godine kad god bi se to čudovište pojavilo, netko bi iz sela umro. Moj susjed koji živi dolje niže umro je prije godinu dana, samo dan nakon što su se čuli krici. Prije dva mjeseca umrla je majka mog prijatelja. Trenutačno je mir, ali ako se opet čuje, netko će od nas otići, a ionako nas ovdje više nema puno - rekao je Dragan.

Persa Zgonjanin (62) nema riječi kojima bi opisala krikove, ona smatra da oni ne potječu od ovozemaljskog bića. 

Psi polude, počnu lajati, cvile i vrte se u krug kao da traže mjesto na koje bi se sakrili, ispričala je mještanka Persa Zgonjanin

- Ako i je, onda je priroda gadno pogriješila kad je nekom zemaljskom stvoru dala takav strašan glas. Obično se javlja noću između ponoći i dva sata ujutro. Vrijeme je to kad svi duboko spavamo, ali uzalud. Kad se čuje krik, iz kreveta se skače. Znatiželjna sam, skupim hrabrosti pa izađem na dvorište. Sve bude tiho, a onda krik, psi polude, počnu lajati i cviljeti, vrte se ukrug kao da traže mjesto na koje bi se sakrili, a ja trčim u kuću i zaključavam vrata. Imam dojam da u mraku ima nešto, jer se brzo kreće, sad je ovdje, a onda ondje. Neki misle da je neka neobična ptica, vukovi, ili da je u pitanju drekavac, o kojemu su nam pričali naši stari - kaže Persa.

Njihov puno godina mlađi susjed Mile potvrdio je sve njihove riječi.

- Sve je istina, i nisu oni jedini koji su to čuli. Čulo je to nas više iz sela i mogu reći da nikad takav krik nisam čuo. Toliko je bolno da imam dojam da se zemlja otvara. Ne daj Bože da se noću s tim sretnem na cesti kad se vraćam kasno kući. Mislim da bi me srce izdalo - rekao je Mile.

Slično stvorenje ne da mira ni mještanima Drvara

Mještani Dragotinje žive sa svojim nepoželjnim susjedom kojeg nisu upoznali, a kažu da ne bi ni voljeli. Bilo bi im puno draže kad bi netko uspio saznati o čemu je riječ ili, još bolje, kad bi to stvorenje otišlo dalje od njih u duboke šume planine Kozare. 

Nešto slično dogodilo se prošle godine u rujnu u okolici Drvara. Neobično stvorenje krikovima je utjeralo strah u kosti mještanima u nekoliko sela. Zbog straha ljudi nisu slali djecu u školu. Lovački psi nisu htjeli ulaziti u šume. Na svu sreću, u oba slučaja neobično biće, pa što god da je, još nije naudilo ljudima i životinjama, za sada ih još svojim krikom samo plaši.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 206
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a