Obavijesti

News

Komentari 27

Drugi vozač: "Nazvao me u utorak i pitao jesam li dobro"

Drugi vozač: "Nazvao me u utorak i pitao jesam li dobro"
5

Dobar kolega: Djelatnici tvrtki u kojima je Dragan Paravinja radio kažu kako je bio veseo. Nitko nije znao da je osuđen za silovanje. Izbjegavao je putovati u Srbiju...

VIDEO

Dobro poznajem Paravinju. Radimo zajedno u Godec betonu iz Sesveta, a prije smo zajedno radili u drugoj prijevozničkoj tvrtki, rekao je karlovački vozač kamiona M. Z. (62). Policija ga je u utorak navečer zaustavila na autocesti kraj Sv. Roka. Pretražili su kamion jer su sumnjali da je povezan s Antonijinim nestankom. Nakon izuzimanja tragova kamion je oduzet, a policija je ustanovila kako ga je spornog dana, kad je Antonia nestala, vozio Paravinja.

- Mislio sam da me policija zaustavila zbog prebrze vožnje. Iznenadio sam se kad su mi rekli da moraju pregledati kamion zbog potrage za nestalom djevojkom. Vozim kamion plave kabine i sive cerade. Znam da se tražio kamion bijele kabine i plave cerade, no rado sam pomogao policiji. Nedužan sam, a svakome je dužnost pomoći policiji u istrazi. Forenzičari su iz kabine kamiona izuzimali otiske, razne vlasi i dlake. A kabina je izgledala kao da nikad nije ni čišćena. Policija je iz kabine izuzela sve stvari, nakon čega sam kamion odvezao u Gospić - govori vozač M. Z.

U ovoj prijevozničkoj tvrtki počeo je raditi tek 13. lipnja. Kaže da sva četiri vozača koja voze za sesvetsku tvrtku prevoze teret u Dalmaciju. Preuzimaju je u Đurđevcu ili Ogulinu. Poznato mu je da je Paravinja znao s autoputa silaziti u Obrovcu te je prolazio Drnišem, a dobro poznaje sve ceste u tom kraju.

- S Paravinjom sam se posljednji put čuo u utorak. Rekao je kako se vratio iz Srbije u Zagreb. Kupovao je kamin. Nazvao me u utorak te pitao kako sam i je li sve u redu. Ne vjerujem da bi učinio nešto takvo. Veseo je čovjek. Nisam primijetio da ga nešto tišti. Normalno se ponašao - govori vozač. Dodaje kako nikad nije čuo da je Paravinja osuđen zbog silovanja.

- Znam da ima lijepu ženu koja s jednim sinom živi u Sloveniji, a drugi sin je kod njegovih roditelja u Srbiji. Prije je živio u Sloveniji. Vozio je špediciju u Sloveniji i Italiji. Prošle godine u Dalmaciji je počeo graditi kuću - kaže vozač M. Z. 

U drugoj prijevozničkoj tvrtki u kojoj je Paravinja radio kažu kako je bio dobar radnik.

- Radio je nekoliko mjeseci. Nije zadovoljio i dobio je otkaz. Molio je da ga ne šaljemo na put u Srbiju jer se suprotstavio Miloševićevu režimu pa nije dobrodošao - priča vlasnik te prijevozničke tvrtke.

I najmanji trag može biti od pomoći u potrazi za Antonijom

Iskusni forenzičari u srijedu su pregledali svaki milimetar kamiona, posebice vozačevu kabinu, te dvije kuće u Bilišanima. Kako neslužbeno doznajemo, izuzeli su mnoštvo mikrotragova, vlakana i vlati kose. Tražio se i najmanji trag koji bi mogao pomoći u potrazi za Antonijom, posebno tragovi biološkog podrijetla poput krvi, sline, dlaka, kose, obrva, trepavica i sl., koji bi bili pogodni za DNK analizu. Na suvremenim uređajima usporedit će se Antonijini biološki tragovi s uzorcima njezinih roditelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke