Obavijesti

News

Komentari 66

Drugi zaraženi ozdravio, pustili ga kući: 'Brzo će i brat i cura'

Drugi zaraženi ozdravio, pustili ga kući: 'Brzo će i brat i cura'
4

Ministar Beroš je ujutro izjavio kako su prvih troje zaraženih Hrvata prvi put pokazali negativne rezultate na test. Da bi ih pustili kući, test najmanje dva puta zaredom mora pokazati negativan rezultat

VIDEO

Brat blizanac prvooboljelog Hrvata od korona virusa je pušten iz bolnice. Prvooboljeli i njegova djevojka, iako su također negativni na virus, zadržani su u karanteni.

Ministar Beroš je ujutro izjavio kako su prvih troje zaraženih Hrvata prvi put pokazali negativne rezultate na test. Da bi ih pustili kući, test najmanje dva puta zaredom mora pokazati negativan rezultat, što je bio slučaj s jednim bratom blizancem. Očekuje se da će prvozaraženi i njegova djevojka također uskoro biti pušteni kući.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

Pokretanje videa...

video vijesti 01:18

U Hrvatskoj je jučer potvrđeno pet novih slučajeva zaraze korona virusom u Primorsko-goranskoj županiji, pa se broj potvrđenih slučajeva sada popeo na 24.

Potvrđeno pet slučajeva 

- Troje je potvrđeno tijekom noći, svi su iz Rijeke i bliski su kontakti prvog pacijenta iz Rijeke. Oni su pod nadzorom i imaju vrlo blage simptome. Drugih dvoje zaraženih zarazili su se izvan Hrvatske - jedan se zarazio u Njemačkoj a drugi u Austriji. Jedan je sa srednje teškim simptomima, a drugi s lakšim simptomima - rekla je na konferenciji za novinare Alemka Markotić. Dosad je ukupno testirano 436 ljudi, a postotak oboljelih u odnosu na broj testiranih je 4,41 posto.

Ministar Beroš rekao je da mjesta panici u Hrvatskoj i dalje nema. Na sjednici Vlade donesene su i nove preporuke, a to su odgoda skupova i okupljanja s više od 100 ljudi, ali i da se sportska natjecanja održavaju bez gledatelja. Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije donio je zaključak prema kojem preporučuje odgađanja svih skupova i organiziranih okupljanja bez obzira na veličinu na području Zagrebačke županije.

Grafikon korone u Italiji: Evo kako se kreće broj zaraženih
Grafikon korone u Italiji: Evo kako se kreće broj  zaraženih

U četvrtak se društvenim mrežama krenula širiti lažna audiosnimka koja govori kako će cijeli Grad Zagreb za 48 sati biti u karanteni, da država skriva prave brojeve o broju zaraženih, a građane pozivaju na nabavku svih potrepština za sljedeći period.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić odmah ujutro rekao je kako je riječ o lažnoj informaciji.

'Šire se lažne informacije' 

- Pozivamo sve građane da ne nasjedaju na ovakve neprovjerene, netočne i zlonamjerne informacije koje nepotrebno uznemiruju javnost - dodao je Milić, koji je rekao da će za sve one koji budu širili lažne vijesti biti provedene sankcije.

Splitski je stožer potvrdio da su svi putnici s trajekta Marko Polo koji je iz Ancone došao u Split ili u karanteni ili u samoizolaciji. Za sve koji nemaju uvjete za samoizolaciju organizirana je izolacija u zajednici, s tim da strani državljani to moraju platiti, dok je za hrvatske državljane ta usluga besplatna.

Pet novih zaraženih: Troje je iz Rijeke, dvoje bili u inozemstvu
Pet novih zaraženih: Troje je iz Rijeke, dvoje bili u inozemstvu

Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je da je za pomoć turizmu zbog situacije s korona virusom pripremljen velik broj mjera, koje se ovih dana dorađuju, kao i kriteriji prema kojima će se mjere provoditi. Te bi mjere trebale biti poznate u ponedjeljak, najkasnije u utorak.

U Međimurju nema korone 

Stožer za civilnu zaštitu Zadarske županije izvijestio je da je u Opću bolnicu Zadar u četvrtak došlo dvoje ljudi sa zadarskog područja s mogućim simptomima korona virusa. Jedan je čovjek nakon pregleda zadržan u izolaciji, a drugi je u kućnoj izolaciji. Uzorci su poslani u “Dr. Fran Mihaljević”. Čekaju se nalazi za tri čovjeka s područja Zadarske županije, a pod nadzorom ih je 108.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:41

U Međimurskoj županiji niti kod jedne osobe još nisu potvrđeni simptomi korona virusa, a zasad nema uputa za samoizolaciju osoba koje su došle iz Slovenije, Austrije i Njemačke. Iz tamošnjeg Zavoda za javno zdravstvo pozivaju građane na odgovorno ponašanje. Župan Matija Posavec u četvrtak je s konferencije za novinare u Županijskoj bolnici u Čakovcu poručio kako je napravljena lista prioriteta za opremanje bolnice u sljedećem razdoblju, a nabavljeno je šest novih respiratora. Na sastanku u uredu gradonačelnika Rijeke u četvrtak je donesena odluka da se odgađaju sva kulturna događanja u ustanovama Grada Rijeke do 14. travnja, izvijestio je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Luka Jović: Kupao sam se u istom bazenu kao Thompkins!
Luka Jović: Kupao sam se u istom bazenu kao Thompkins!

- Odluku smo donijeli s obzirom na razvoj pandemije i na to da je krizni stožer Primorsko-goranske županije zatražio obustave nastave u dječjim vrtićima, školama i fakultetima do 14. travnja - kazao je Obersnel.

Odgoda svih događanja

Ličko-senjski Županijski stožer civilne zaštite preporučio je u četvrtak odgodu svih organiziranih javnih, kulturnih, sportskih i ostalih skupova u zatvorenim prostorijama kako bi se spriječila infekcija korona virusom i njezino širenje. I trogirska gradska uprava preporučila je da se odgode svi skupovi na trogirskom području, Muzej grada Trogira privremeno je zatvoren, a svi sportski događaji održavat će se do daljnjega bez publike.

Seve se štiti od korone pa je napali: 'Maska je za zaražene'
Seve se štiti od korone pa je napali: 'Maska je za zaražene'

Odlučeno je to u četvrtak na sastanku Stožera civilne zaštite Grada Trogira. 
Iz gradske uprave ističu kako pomno prate stanje te da ne treba dizati paniku, a svi će mjerodavni pravodobno reagirati radi zaštite sigurnosti i zdravlja građana. Osim toga i samoborski gradonačelnik Krešo Beljak potvrdio je u četvrtak da je, slijedom uputa Stožera civilne zaštite vezano za korona virus, u Samoboru u potpunosti zatvorio tržnicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu