News

Komentari 41

Država kupila Zagorčev stan u centru Zagreba za 2,3 milijuna

Država kupila Zagorčev stan u centru Zagreba za 2,3 milijuna

Država i dalje pokušava namiriti štetu nastalu krađom dragulja iz sefa MORH-a. Država je oslobođena plaćanja kupoprodajne cijene, a stan samo upisuje u svoje vlasništvo

Iz drugog pokušaja, na javnoj dražbi prodan je stan Vladimira Zagorca u centru Zagreba. Stan je za 2,3 milijuna kuna kupila država, kao jedini zainteresirani kupac i ujedno ovrhovoditelj.

Država i dalje pokušava namiriti štetu nastalu krađom dragulja iz sefa MORH-a. Država je oslobođena plaćanja kupoprodajne cijene, a stan samo upisuje u svoje vlasništvo, čime prebija mali dio Zagorčevog duga od 39 milijuna.

Na drugoj dražbi stan je prodan za jednu trećinu utvrđene vrijednosti. Neslužbeno doznajemo da se jedan kupac interesirao oko dražbe, ali nije uplatio jamčevinu niti se pojavio na današnjem ročištu.

Prva dražba je bila neuspješna

Zagorčev četverosobni stan na drugom katu zgrade u Hatzovoj, koji je spojen sa stanom u potkrovlju, ima ukupno 311 kvadrata i sudski je vještak procijenio da vrijedi 7,092.716 kuna.

Na prvoj se dražbi nije mogao prodati za cijenu manju od dvije trećine utvrđene vrijednosti, odnosno za manje od 4,728.477 kuna i to je vjerojatno razlog zbog čega nije bilo zainteresiranih. Osim toga, da bi se uopće pristupilo dražbi, potencijalni kupci su trebali i uplatiti jamčevinu od 10 posto utvrđene vrijednosti, odnosno 700.000 kuna.

 

 

Najčitaniji članci