Obavijesti

News

Komentari 1

Državna vatrogasna škola od ove godine bit će i u Osijeku

Državna vatrogasna škola od ove godine bit će i u Osijeku

Državna vatrogasna škola raspisala je natječaj za upis 276 polaznika u program prekvalifikacije za zanimanje vatrogasac i vatrogasni tehničar u školskoj godini 2021. /2022

VIDEO

Ukupno 206 budućih vatrogasaca i vatrogaskinja ovog su tjedna počeli su s nastavom u četiri odjeljenja Državne vatrogasne škole: u Zagrebu, Splitu i u Rijeci, a prvi puta je formalno obrazovanje u sustavu vatrogastva omogućeno i u Osijeku.

- Današnjim danom pišete povijest vatrogastva jer ste prva generacija Državne vatrogasne škole. Odabrali ste zanimanje kojim ćete moći obavljati humanitarnu i stručnu djelatnost i želim vam puno uspjeha u školovanju i savladavanju svega što vas očekuje u narednom razdoblju - poručila im je privremena ravnateljica škole Matea Novosel.

Polaznicima u Zagrebu obratio se i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uvodno naglasivši kako posebno veseli činjenica što je veći dio polaznika već sada uključen u dobrovoljna vatrogasna društva.

- Hrvatska ima tradiciju vatrogastva dulju od 150 godina i to je nešto što ne smijete nikada zaboraviti - rekao je Tucaković dodavši kako od svih očekuje disciplinu i dolično ponašanje.

Biti vatrogasac, istaknuo je, znači biti spreman u svim prilikama: od požara, potresa, poplava, po kiši, snijegu i tijekom pandemije. "Hrvatski vatrogasac je ponosan i obučen te uvijek spreman na sve izazove i to se isto očekuje od vas“, kazao je zapovjednik Tucaković.

Predavači programa, koji je kompatibilan s modernim europskim i svjetskim vatrogasnim školama, dugogodišnji su djelatnici u vatrogasnoj struci te najbolji preduvjet za uspješno prenošenje znanja na buduće pripadnike vatrogasne djelatnosti.

Državna vatrogasna škola raspisala je natječaj za upis 276 polaznika u program prekvalifikacije za zanimanje vatrogasac i vatrogasni tehničar u školskoj godini 2021. /2022.

Upisati su se mogli oni kandidati koji su imali završenu srednju školu, posebno zdravstveno stanje i psihičku sposobnost za obavljanje vatrogasne djelatnosti, kao i uvjet da su mlađi od 29 godina prilikom upisa. Osim psihologijskog testiranja, svi kandidati morali su zadovoljiti i na provjeri tjelesnih te motoričkih sposobnosti, stoji u priopćenju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..