Obavijesti

News

Komentari 52

Milanović cijelo vrijeme šutio, Pusić kaže kako su svi za EU

Milanović cijelo vrijeme šutio, Pusić kaže kako su svi za EU
10

Vesna Pusić tvrdi da su svi za članstvo Hrvatske u EU, i da podržavaju zaključenje pregovora do kraja lipnja, iako u tom poslu prepreka može biti poglavlje Pravosuđe

VIDEO

Predsjednika Josipovića, premijerku Kosor, čelnika Sabora Bebića i šefove parlamentarnih stranaka, za istim stolom, uspjela je okupiti Vesna Pusić, čelnica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU. Iako je bio na sastanku, Zoran Milanović navodno nije progovorio ni riječ. Pusić pak tvrdi da su svi za članstvo Hrvatske u EU, te da podržavaju zaključenje pregovora do kraja lipnja, iako nam u tom poslu prepreka može biti poglavlje Pravosuđe i temeljna ljudska prava.

Postoji li savez za Europu te smatra li i nakon sastanka da dio oporbe ne želi Hrvatski put u EU, kao što je ranije tvrdila, Jadranka Kosor izbjegla je odgovoriti.

- O tome neću sada, možda kojom drugom prigodom. Mislim da je važno da oni koji žele, da to žele iz sve snage. Svi oni koji su snažno na tom putu i koji misle da je to strateški cilj Hrvatske, a mi u Vladi to smatramo, su svakako dio tima. I to je dobro - kazala je.

Na pitanje je li osjetila da oko završetka pregovora postoji konsenzus svih političkih snaga, premijerka je samo kazala "da sve što je smatrala da bi bilo nužno reći da je rekla". Milanović je ustvrdio samo da je dobro što je do sastanka došlo, no brine ga prekrajanje izbornih jedinica.

- Dok mi ovdje razgovaramo o EU i pravnoj državu u Banskim dvorima se kroje izborne jedinice i krši Ustav. Hrvatskoj treba reda i reda ćemo uvesti - izjavio je.

Josipović nakon sastanka nije želio ništa govoriti, a Pusić je kazala da je prije sastanka Nacionalog odbora išla u Vladu s premijerkom se dogovoriti oko tijeka samog sastanka odbora, ali joj i prenijeti dojmove s razgovora s predstavnicima Europske komisije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...