Obavijesti

News

Komentari 13

Dubrovkinja s kruzera: 'Bilo mi je teško biti u neizvjesnosti'

Dubrovkinja s kruzera: 'Bilo mi je  teško biti u neizvjesnosti'
10

Sve je bilo dobro osim što nam nisu davali nikakve informacije. Sve smo morali samo iskopati i pitati s drugih brodova, ispričala je Tina Milošević koja je na kruzeru radila kao koktel konobarica

VIDEO

Dubrovkinja Tina Milošević (39) provela je dva mjeseca na kruzeru Carnival Breeze koji se usidrio u utorak ujutro kraj otočića Daksa, a koji sat kasnije uplovio u Dubrovnik gdje se iskrcala posada s 93 hrvatska pomorca. Tina je na kruzeru radila kao koktel konobarica. 

- Sve je bilo dobro osim što nam nisu davali nikakve informacije. Sve smo morali samo iskopati i pitati s drugih brodova. Bilo je jako teško biti u neizvjesnosti - ispričala je za Dubrovački vjesnik. 

POGLEDAJTE VIDEO: I prije tjedan dana u Dubrovnik uplovio kruzer

Pokretanje videa...

00:58

Dodala je kako su se držali pravila izolacije te da joj je teško padalo što ne zna što se događa oko nje. Ipak, nada se da će opet ići na brod. 

- Vjerojatno hoću, ali ne računam prije isteka šest mjeseci. Tako mislim, jer će prvo zvati one ljude koji su doma već mjesecima, a tek onda nas koji smo već bili na brodu. Ne vjerujem ni da će se otvoriti kruziranje kako je bilo prije. Imali su plan raditi s osam brodova jer je booking vrlo visok, ali svejedno neće raditi punom operativnom snagom pa ne vjerujem da će me zvati prije studenog - ispričala je Tina koja u ovoj kompaniji radi već pet godina. 

ITF koordinator Romano Perić rekao je za Dubrovački vjesnik da je na kruzeru bilo 93 Hrvata, 48 državljana Crne Gore, 215 državljana Srbije, oko 105 državljana Bosne i Hercegovine i veliki broj Albanaca. Za sve koji doma mogu cestovnim putem omogućen je transport. 

Iskrcavanje u Dubrovniku: Po Hrvate s kruzera došli busevi
Iskrcavanje u Dubrovniku: Po Hrvate s kruzera došli busevi

Organizirana su i dva charter leta za Talijane, jedan let za Bugarsku i dva za Bjelorusiju. Carnival Breeze bi trebao u luci ostati dva dana. 

Što se tiče protokola zbog epidemije, Perić je rekao da je na kruzeru posada koja je prekrcana s drugih brodova i koji su u statusu putnika. 

- Oni su 40-50 dana na brodu, na brodu je i medicinski tim i svaki dan im je tri puta mjerena temperatura. Bilo tko, tko je imao problem, imao je skrb na licu mjesta. Bila je to svojevrsna karantena na brodu. Naravno da po zadnjem protokolu im se mjeri temperatura i kad izađu s broda - zaključio je. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag