News

Komentari 9

Đurđević još nije poslala prijavu za Vrhovni sud, rok je do ponoći

Đurđević još nije poslala prijavu za Vrhovni sud, rok je do ponoći

Do sada su došle tri kandidature: odvjetnika Šime Savića, pravnice sa splitskog Fakulteta brodogradnje i strojarstva Snježane Rizvan te sutkinje Visokog kaznenog suda Lane Peto Kujundžić

Prijave za izbor predsjednika ili predsjednice Vrhovnog suda primaju se danas do ponoći. Dosad su stigle tri prijave, ali ne i ona Zlate Đurđević, oko koje su Plenković i Milanović vodili žestoke obračune, prenosi Dnevnik.hr.

Do sada su došle tri kandidature: odvjetnika Šime Savića, pravnice sa splitskog Fakulteta brodogradnje i strojarstva Snježane Rizvan te sutkinje Visokog kaznenog suda Lane Peto Kujundžić.

- Ne vjerujem da se zna, ja u to duboko ne vjerujem da je to unaprijed, da je to tako. Zato vjerujem da se treba i Predsjedniku pokazati, da postoje drugi ljudi za koje nije znao, o kojima nije razmišljao i nije imao prilike upoznati - rekla je Peto Kujundžić na pitanje zašto se prijavila, ako se zna tko je Milanovićev kandidat.

Profesorica Pravnog fakulteta u Zagrebu Zlata Đurđević poručila je da program za prijavu piše do posljednjeg trenutka. HDZ-ovu potporu nema.

Na ovaj javni poziv javila se samo jedna sutkinja.

- Mislim da Hrvatska zaslužuje imati osobu koja sve zna o pravosuđu, sudovima i mogućnosti organizacije - rekla je Peto Kujundžić.

Prijave koje stignu na Državno sudbeno vijeće šalju se na Pantovčak. Predsjednik Milanović bi potom mišljenje za svoj izbor trebao tražiti od Opće sjednice Vrhovnog suda i nadležnog saborskog odbora. 

 

Najčitaniji članci