News

Komentari 6

Europska agencija za lijekove: Cjepivo AstraZeneca sigurno je za ljude starije od 60 godina

Europska agencija za lijekove: Cjepivo AstraZeneca sigurno je za ljude starije od 60 godina

Nažalost, moje riječi nisu ispravno prenesene u intervjuu za La Stampu. Cjepivo AstraZeneca ima povoljan profil rizika za sve dobne skupine, posebno one iznad 60 godina - rekao je Cavaleri

U intervjuu za talijanski list La Stampa prije 3 dana voditelj radne skupine EMA-e Marco Cavaleri izjavio je kako benefiti cijepljenja AstraZenecom daleko nadmašuju rizike tog cjepiva, osobito za populaciju iznad 60 godina.

Iz nepoznatog razloga La Stampa je izjavu krivo interpretirala i objavila kako AstraZeneca nije preporučena za starije od 60 godina. EMA je reagirala odmah, a Cavaleri je u demantiju za Reuters poručio kako je to pogreška i kako je AstraZeneca dobra za sve dobne skupine.

- Nažalost, moje riječi nisu ispravno prenesene u intervjuu za La Stampu. Cjepivo AstraZeneca ima povoljan profil rizika za sve dobne skupine, posebno one iznad 60 godina - rekao je Cavaleri za Reuters.

- Posljedično, mediji u Hrvatskoj su prenijeli vijest koju su plasirale inozemne agencije, a koja je sadržavala pogrešne informacije - poručili su iz HZJZ-a.

Najčitaniji članci