News

Komentari 5

Dvoje mrtvih i ranjenih u napadu na sjeveru Izraela

Dvoje mrtvih i ranjenih u napadu na sjeveru Izraela

"Dva terorista su zapucala na časnike, ali su pogodili dvoje prolaznika, priopćila je izraelska policija, dodajući da su pripadnici specijalne policije ubili dvojicu napadača.

Najmanje su dvije osobe poginule, a više je ranjeno u "terorističkom" napadu u nedjelju navečer u izraelskom gradu Haderi, na sjeveru, priopćile su spasilačka služba i policija koja je rekla da je ubila napadače.

"Dva Izraelca su poginula u terorističkom napadu u Haderi", između Tel Aviva i Haife, istaknuo je u kratkoj poruci Magen David Adom, izraelski pandan Crvenome križu, koji navodi da je primio šest osoba zbog ozljeda povezanih s tim napadima.

"Dva terorista su zapucala na časnike, ali su pogodili dvoje prolaznika", priopćila je izraelska policija, dodajući da su pripadnici specijalne policije ubili dvojicu napadača.

Na snimkama nadzornih kamera u Haderi koje su objavile izraelske mreže, vidi se kako dvojica pucaju iz automatskog oružja u ulici kojom prometuju vozila, a zatim idu prema nogostupu. Novinar AFP-a je u Haderi, na mjestu događaja, vidio truplo koje leži na tlu.

Napad se događa u času kada Izrael u nedjelju i u ponedjeljak organizira sastanak na vrhu na kojemu će sudjelovati ministri vanjskih poslova Sjedinjenih Država, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahrejna i Maroka, u naselju u pustinji Negevu, na jugu zemlje.

Dvojica muškaraca i dvije žene ubijeni su u utorak prošlog tjedna u napadu nožem i u namjernom naletu automobilom u najvećem gradu u Negevskoj pustinji.

Vlasti su identificirale napadača kao Mohammeda Abu al-Kiyana. Taj je učitelj u beduinskom gradu Huri, u Negevu, 2016. osuđen na četiri godine zatvora zbog toga što je planirao otići u Siriju kako bi se borio u redovima džihadističke skupine Islamske države i zbog njezina veličanja.

 

Najčitaniji članci