News

Komentari 33

Dvoje optuženika za teško ubojstvo profesora Nine Čengića u Varaždinu pušteni na slobodu

Dvoje optuženika za teško ubojstvo profesora Nine Čengića u Varaždinu pušteni na slobodu

U optužnici se navodi da je Ivor V. (29) je snažnim udarcem šakom u glavu oborio Čengića na tlo te ga nastavio udarati rukama, nogama i drvenom palicom u čemu su mu se pridružili i ostali

Nakon što su ispitani svjedoci u suđenju četvorki za teško ubojstvo profesora Nine Čengića (35), dvoje od četvero optuženih izaći će iz istražnog zatvora, prenosi Regional.

Naime, odvjetnici svih optuženih tražili su da se svi pusti iz istražnog zatvora, no ipak prvooptuženi Ivor Vujasinović (29) i drugooptužena Asja Gorski (25) ostaju u istražnom zatvoru dok će se trećeoptuženi Ivan Gorski (20) i četvrtooptuženi Dominik Žnidarić (25) branit će se sa slobode.

Uvodi im se mjere opreze i zabrana posjećivanja određenog mjesta te svih ugostiteljskih objekata te svih javnih događanja.

– Prema iskazu vještaka i svih ispitanih svjedoka može se vidjeti da su u samom ubojstvu Čengića, Ivor Vujasinović i Asja Gorski snosili znatno veću kriminalnu odgovornost od Ivana Gorskog i Dominika Žnidarića – rekao je sudac Županijskog suda u Varaždinu.

Njih četvero ŽDO tereti da su 29. svibnja ove godine oko 4 sata, na ulici ispred Kulturane, postupajući iz osvete prema 35-godišnjem profesoru Gospodarske škole Nini Čengiću zbog toga što je prethodno pozvao policiju i prijavio kršenje epidemioloških mjera u prostoru udruge, počinili teško ubojstvo.

U optužnici se navodi da je Ivor V. (29) je snažnim udarcem šakom u glavu oborio Čengića na tlo te ga nastavio udarati rukama, nogama i drvenom palicom u čemu su mu se pridružili i ostali koji su zadali brojne udarce rukama i nogama po glavi i tijelu i udarali ga sve dok se nije prestao micati.

Nino Čengić je uslijed primljenih udaraca, zadobio prijelom sljepoočne kosti i razdor vena s krvarenjem u mozgu te od tih ozljeda dan kasnije preminuo u Općoj bolnici Varaždin.