News

Komentari 4

Dvoje poginulo, više od 30 ih je ozlijeđeno: 'Još uvijek tražimo nestale, ali nemamo puno nade'

Dvoje poginulo, više od 30 ih je ozlijeđeno: 'Još uvijek tražimo nestale, ali nemamo puno nade'

Gorila su otapala i ne znamo još točno koje tvari su iscurile. Pomažemo vlasti u istrazi i uzimamo uzorke za testiranje, rekao je šef Chemparka Lars Friedrich

Eksplozija koja je u utorak odjeknula u industrijskoj zoni u Leverkusenu odnijela je dva života, a 31 čovjek je ozlijeđen. Eksplozija je podigla visoki crni stup dima nad gradom, a još se nekoliko ljudi smatra nestalima, piše Reuters.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vatrogascima je trebalo tri sata da ugase buktinju u pogonu u kojem se nalazi i njemački farmaceutski div Bayer.

- Suosjećam s poginulima i njihovim obiteljima. Još uvijek tragamo za nestalim ljudima, ali nade da ćemo ih pronaći žive polako se gase - rekao je šef Chemparka Lars Friedrich.

Explosion at Chempark in Leverkusen

Policija kaže kako je petero od ukupno 31 ozlijeđenog završilo u bolnici s teškim ozljedama.

- Ovo je tragičan trenutak za Leverkusen - rekao je gradonačelnik Uwe Richrath.

Explosion at Chempark in Leverkusen

Područje oko Chemparka i okolne ceste bile su zatvorene većinu dana.

Policija je zamolila građane da ostanu u kućama te da zatvore vrata i prozore u slučaju širenja toksina zrakom, a iz tvornice su zamolili i da ugase klima uređaje dok traju mjerenja toksičnih čestica.

Explosion at Chempark in Leverkusen

Šef Chemparka Friedrich kaže kako se još uvijek ne zna što je uzrok eksplozije koja je uzrokovala požar u tanku s otapalima.

- Gorjela su otapala i ne znamo još točno koje tvari su iscurile. Pomažemo vlasti u istrazi i uzimamo uzorke za testiranje - rekao je Friedrich.

Leverkusen je udaljen manje od 50 kilometara od područja koja su prošlog tjedna bila pogođena teškim poplavama. Više od 30 tvrtki nalazi se u Chemparkovom pogonu.

Najčitaniji članci