Obavijesti

News

Komentari 9

'Džihadistice su borkinje i tako se s njima treba ophoditi...'

Francuzi koji su se borili u redovima skupine Islamska država, borili su se protiv Francuske. Dakle, oni su neprijatelji i tako se s njima treba postupati i suditi im, ondje gdje su počinili zločine, smatra ministar

VIDEO

Francuske džihadistice koje su otišle u Irak i Siriju borkinje su i s njima tako treba postupati, ocijenio je  francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian u razgovoru objavljenom u nedjelju na web stranici dnevnog lista Ouest-France.

"Primjećujem neku vrstu suosjećanja određenog broja branitelja džihadistica, ali one su borkinje, aktivistice džihadizma. Tako se prema njima treba postupati", rekao je francuski ministar vanjskih poslova. 

Francusko stajalište je "od samog početka potpuno jasno, nema povratka", ponovio je Le Drian.

"Francuzi koji su se borili u redovima skupine Islamska država, borili su se protiv Francuske. Dakle, oni su neprijatelji i tako se s njima treba postupati i suditi im, ondje gdje su počinili zločine, u Iraku i Siriji. To vrijedi i za žene i za muškarce. Za žene kao i za muškarce. I to zato što su u Irak i Siriju, 2014. , 2015. i, 2016. odlazili uglavnom da bi se borili", ocijenio je ministar na pitanje o mogućem razlici između muškaraca i žena džihadista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Problem je s djecom. I to malom djecom i moguće je da majke u konačnici odbiju brinuti se za njih", primijetio je Le Diran.

Svaki slučaj će se razmatrati zasebno u suradnji s Crvenim križem, uz puno opreza kako bi se izbjeglo manipuliranje empatijom. Dakle Francuska će poštivati zakone i sigurnost Francuza. Pravo i sigurnost Francuza, to su temeljna načela našeg stajališta o toj temi", zaključio je francuski ministar.

Francuski ministar unutarnih poslova Laurent Nunez je rekao da ima 500 djece francuskih roditelja u Iraku i Siriji.

Od tih pet stotina djece, oko stotinu ih se vratilo nakon 2015. a neka su umrla. Kad je riječ o 200 do 300 djece ne zna se gdje se ona nalaze, rekao je u četvrtak navečer državni tajnik na kanalu France 2.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a