Obavijesti

News

Komentari 2

Edward Snowden će svjedočiti pred Europskim parlamentom

Edward Snowden će svjedočiti pred Europskim parlamentom
1

Istovremeno Washington upozorava kako je Snowden otuđio tajne podatke koji se uglavnom odnose na vojne operacije američke vojske pa mu prijeti kazna zatvora

VIDEO

Edward Snowden će svjedočiti pred Europskim parlamentom u istrazi o američkom špijuniranju europskih čelnika. Snowden će svjedočiti putem video linka, ali se još ne zna kada. Za njegovo svjedočenje je bilo 36 članova odbora za civilne slobode dok ih je dvoje bilo protiv, piše BBC. 

Istovremeno Washington upozorava kako je Snowden otuđio tajne podatke koji se uglavnom odnose na vojne operacije američke vojske. Time je, upozorava Washington ugrozio sigurnost vojske te mu zbog toga prijeti zatvorska kazna od 30 godina. 

Amerikanci špijunirali i Angelu Merkel

Snowden, bivši djelatnik NSA (američke Nacionalno-sigurnosne agencije) je, podsjetimo, u središte zanimanja svjetske javnosti došao je nakon što je novinaru Guardiana ispričao sve o programu “Informator bez granica”, kojim je američka vlada prikupljala privatne podatke korisnika interneta diljem svijeta, od mailova, chatova, razgovora na Skypeu i Facebooka. U jeku afere otkrilo se da su Amerikanci špijunirali i europske čelnike među kojima i Angelu Merkel. Ona se tada naljutila i poručila Baracku Obami da se prijatelji ne špijuniraju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Snowden je najprije iz SAD-a pobjegao u Hong Kong pa u Rusiju. Tamo je tražio azil u nekoliko zemalja. Na kraju ga je dobio u Rusiji gdje se i sada nalazi. Pretpostavlja se da je Rusija to napravila jer je Snowden raskrinkao njihove vječne neprijatelje Ameriku. 

Rusi špijunirali izaslanike na summitu G20

No ni Rusi nisu "otporni" na špijunažu. Mediji su u listopadu prošle godine pisali kako su ruske obavještajne službe špijunirale stotine stranih izaslanika na summitu G20 u rujnu u Sankt Peterburgu. Navodno su za špijuniranje koristili poklone koje su dali izaslanicima. Moskva je takve optužbe opovrgla. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a