Obavijesti

News

Komentari 13

Edward Snowden je dobio sina

Edward Snowden je dobio sina

Supruga američkog zviždača Edwarda Snowdena rodila je sina, pokazuju fotografije objavljene na društvenim mrežama u subotu. On je dobio azil u Rusiji, gdje će zatražiti državljanstvo zajedno sa suprugom

Sretni blagdani od naše proširene obitelji, napisala je Lindsay Mills na Instagramu uz fotografiju na kojoj par drži novorođenče.

Edward Snowden (37) pobjegao je iz Sjedinjenih Država nakon što je 2013. objavio povjerljive obavještajne dokumente. Dobio je azil u Rusiji, a prošli mjesec je rekao da će on i supruga zatražiti rusko državljanstvo. 

Rusija je Snowdenu već dala trajnu dozvolu boravka, što je ključni korak prema državljanstvu, objavio je ranije ove godine odvjetnik Anatolij Kučerena.

Američke vlasti godinama traže izručenje Snowdena, optuženog za špijunažu. 

Politico je u petak pisao kako je nekoliko republikanskih zastupnika savjetovalo američkog predsjednika Donalda Trumpa da pomiluje Snowdena. 

Američki pastor blizak Trumpu Mike Burns sredinom mjeseca je objavio da će predsjednik pomilovati i zviždača Juliana Assangea, osnivača WikiLeaksa, organizacije koja je također podijelila tu informaciju. Tada se oglasio i sam Snowden, izrazivši nadu da je ta vijest istinita.