Obavijesti

News

Komentari 467

Ekskluzivno: Ovo je HDZ-ov tajni plan za Kolindinu pobjedu

Ekskluzivno: Ovo je HDZ-ov tajni plan za Kolindinu pobjedu
6

U HDZ-u su izračunali broj potrebnih glasova za sve gradove, a prema njemu moglo bi glasati 2,1 milijun birača. Za pobjedu trebaju 1,050.000 glasova građana

VIDEO

HDZ je u velikoj fazi mobilizacije članstva za drugi krug izbora. To potvrđuju i dokumenti o strategiji za pobjedu njihove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović koji stižu iz središnjice stranke i koje su ekskluzivno dobila 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

Prema tim izračunima, za Kolindu Grabar Kitarović treba glasati oko 1,050.000 (50 posto + 1 glas), kako stoji u “Naputku projekcije potrebnog broja glasova”. Dopis je adresiran na predsjednika HDZ-a, voditelja izbornog stožera, predsjednika TO, OO, GO i OGČ HDZ-a i predsjednika koordinacija HDZ-a u inozemstvu, a potpisuje ga glavni tajnik stranke Gordan Jandroković.

Idu na Škorine glasove

No čini se da su u stranci pobrkali pravila za prvi i drugi krug izbora, jer ustavni stručnjak Branko Smerdel kaže da je pobjednik drugog kruga onaj tko dobije više glasova, a ne tko dobije 50 posto plus jedan glas. Što se tiče same taktike HDZ-a, u dopisu piše da je nakon izvršene analize izbornih rezultata prvog kruga izbora, na razini središnjeg izbornog stožera, izrađena projekcija potrebnog broja glasova uz pretpostavljenu izlaznost, a koji bi bili dovoljni za pobjedu aktualne predsjednice nad SDP-ovim predsjedničkim kandidatom. Ističu, pak, da se izlaznost ne može točno odrediti jer na nju utječu vremenske prilike, vrijeme održavanja izbora, političke, gospodarske i društvene okolnosti itd.

Zoki vs. Kolinda: Gdje možete gledati drugu rundu obračuna
Zoki vs. Kolinda: Gdje možete gledati drugu rundu obračuna

- Svjesni smo činjenice kako smo u prvom krugu izbora u političkom spektru desnog centra i desnice imali kandidata Miroslava Škoru, koji je kao trećeplasirani kandidat dobio respektabilan broj glasova (465.704, odnosno 24,45 posto). Drugi izborni krug novo je ‘miješanje karata’, a sve postizborne analize pokazuju kako će aktualna predsjednica, gospođa Kolinda Grabar Kitarović, pobijediti i na ovim izborima samo ako birači političkog spektra desnog centra i desnice budu izašli na birališta i budu glasovali za aktualnu predsjednicu RH, kako je to bilo i na izborima 2014./2015. godine.

Presudan je svaki glas

Uz pretpostavljenu izlaznost (nešto više od 57 posto), na bazi ukupnog broja birača registriranih u Hrvatskoj za drugi krug izbora (3,681.175), u nedjelju, 5. siječnja 2020., moglo bi glasovati oko 2,100.000 birača. Prema izračunu, uz navedenu projekciju izlaznosti, za pobjedu novog mandata predsjednice potreban broj glasova je oko 1,050.000 (50 posto + 1 glas) - stoji u dopisu, uz koji su priložene i tablice okvirne projekcije potrebnog broja glasova pojedinačno za svaku županiju te gradove i općine u njihovu sastavu.

Napominju kako je od velike važnosti mobilizirati članstvo. Voditelji izbornih stožera radit će posebne projekcije broja glasova za svoje biračka mjesta. Članove i simpatizere koji uzimaju godišnji odmor mole da eventualna putovanja planiraju tako da mogu biti na biralištima 5. siječnja 2020., stoji u naputku.

Thompson za Kolindu: Glasajte i zaustavite pohod komunista
Thompson za Kolindu: Glasajte i zaustavite pohod komunista

Osim projekcije potrebnog broja glasova, HDZ-ovcima je stigao i naputak “Postupanje na dan drugog kruga predsjedničkih izbora”. Njega također potpisuje glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. Između ostalog, u njemu stoji: “Za konačnu pobjedu 5. siječnja molim vas još jedan dodatni napor i angažman jer svaki glas može biti presudan i odlučiti izbornog pobjednika. Izuzetno važnu ulogu na dan izbora imat će i naši promatrači na biračkim mjestima. Stoga molim predsjednike općinskih i gradskih organizacija HDZ-a da, kao i prije prvog kruga, održe sastanke s našim promatračima te ih upoznaju s njihovim pravima i dužnostima. Važno je da budu prisutni tijekom cijelog dana na biralištima, da reagiraju na svaku uočenu nepravilnost i da po prebrojavanju glasova traže preslike zapisnika o radu biračkog odbora. Također je važno promatrače upoznati sa sadržajem Naputka od 31. prosinca 2019. godine, kojim je dana projekcija potrebnog broja glasova u svakoj od općina i gradova”. Inače, izračunato je kako Kolinda Grabar Kitarović u Zagrebu treba dobiti 187.357 glasova, a to znači gotovo 100 tisuća više nego u prvom krugu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 467
VIDEO

Tvornica pobjede, Bero koji ne želi ići doma i crvene kravate...
U TABORU POBJEDNIKA

Tvornica pobjede, Bero koji ne želi ići doma i crvene kravate...

Kad je kucnuo čas za prve izlazne ankete, svi su ušutjeli. Sve je stalo. Svi su naćulili uši i samo gledali u veliki ekran na pozornici ispred sebe. Kad se čula vijest da Milanović vodi s 53 posto atmosfera je "eksplodirala"...

'On je obrazovan i sve, ali nije mu bura s Dinare čistila kosti'
ZOKIJEVI GENI KAMENI

'On je obrazovan i sve, ali nije mu bura s Dinare čistila kosti'

GENI KAMENI Novi predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović podrijetlom je iz Cetinske krajine. Mještani Glavica sjećaju se da je kao mali volio hraniti konje...
Milan Bandić je zajedno s Koli doživio teški poraz u Zagrebu
METROPOLA SE CRVENI

Milan Bandić je zajedno s Koli doživio teški poraz u Zagrebu

Zoran Milanović je u Zagrebu osvojio čak 74.000 glasova više od Kolinde Grabar Kitarović koja je imala svesrdnu pomoć Bandića. I to govori o padu njegove moći jer ako što nije želio je Milanović na Pantovčaku.