Obavijesti

News

Komentari 63

Jedan mrtav, drugi ozlijeđen: Pokušali su rastaviti granatu?

Jedan mrtav, drugi ozlijeđen: Pokušali su rastaviti granatu?
4

Neslužbeno doznajemo da su stariji muškarac i njegov zet u bivšoj vojarni u Oštarijama kraj Ogulina pokušali rastaviti granatu. Tada je ona eksplodirala

VIDEO

Jedan muškarac je poginuo, a drugi je ozlijeđen u eksploziji oko 13.50 sati u bivšoj vojarni u Oštarijama kraj Ogulina, javlja policija. 

- Nešto prije 14 sati čuo sam eksploziju. Po zvuku bih rekao da se radi o običnoj mini. Ubrzo je projurila i Hitna - govori mještanin Oštarija. 

Vjerojatno se radi o ljudima iz susjednog sela Gornjeg Sela. Oni svakodnevno, još od rata  odlaze u vojarnu i sakupljaju staro željezo i to godinama. Do pruge dođu autima, a dalje odlaze pješice iako stoji zabrana prilaza vojarni. Ona je u nekoliko navrata razminiravana, pa čak i prošle godine, no oni bi odmah nakon odlaska pirotehničara već u 16 sati u nju odlazili autima i kombijima i sakupljali metal, ostatke mina – govori mještanin.

U PU karlovačkoj su nam potvrdili da je jedan čovjek smrtno stradao uslijed aktiviranja zasada nepoznatog eksplozivnog sredstva,  a detalji stradavanja će biti poznati nakon očevida. Prostor ispred napuštene vojarne osigurava policija, a u pratnji Hitne pomoći mrtvozornici su se uputili po tijelo nesretnika. 

Ozlijeđenom su morali amputirati nogu

Neslužbeno doznajemo da su muškarac i njegov zet pokušali rastaviti granatu, u tom trenutku ona je eksplodirala. Stariji muškarac je na mjestu poginuo, a njegov zet je s teškim ozljedama ozljedama ruke, noge i glave hitno prevezen u Opću bolnicu Ogulin. U bolnici je odmah podvrgnut operaciji nakon čega je smješten na Odjel intenzivne njege gdje se i dalje bori za život.

Pacijent je stabiliziran, ali još uvijek životno ugrožen. Najteže mu je ozlijeđeno oko i noga, zbog čega smo mu morali amputirati lijevu nogu – kazala je dr. Cindrić.

Podsjetimo, bivša JNA minirala je vojarnu 1991. i uništila najveće skladište oružja i streljiva tadašnje 5. Armijske oblasti. Detonacije su odjekivale od 9 ujutro do kasno navečer.

MORH je priopćio kako vojska ne koristi više tu vojarnu, već su je prije 10 godina predali na korištenje općini Josipdol i tadašnjem fondu za privatizaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina