Obavijesti

News

Komentari 36

Eksplozija u Gajnicama: Cijeli kvart se probudio od praska...

Eksplozija u Gajnicama: Cijeli kvart se probudio od praska...
16

Skočila sam iz kreveta nakon što je grunulo. Zatvorila sam prozor, iz mesnice je sukljao dim. Policija je brzo stigla, rekla nam je stanarka Gajnica, zagrebačkog kvarta koji je u noći probudila eksplozija

VIDEO

Toliko je jako puknulo da me odmah probudilo. Znao sam da je nešto eksplodiralo, nema što drugo biti. Nismo uspjeli niti locirati gdje je bila eksplozija jer je zvuk došao sa svih strana.

Kasnije sam vidio da je eksplodiralo ispred mesnice, priča nam stanar zgrade u Gajnicama koja se nalazi prekoputa mesnice gdje je u četvrtak u oko 3 ujutro odjeknula eksplozija.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

02:03

Policija je kratko objavila da je do eksplozije došlo iz zasad neutvrđenih razloga u trgovini Peradarstvo Blagus na tržnici i da nema ozlijeđenih, a vatrogasci iz Jankomira rekli su nam da nisu izlazili na teren.

- Oko 3.15 sati u Gajnicama, u prehrambenoj trgovini, iz za sada neutvrđenog razloga, došlo je do eksplozije uslijed čega je oštećena rashladna škrinja u trgovini te je oštećeno vjetrobransko staklo na kamionu parkiranom u samoj blizini trgovine - objavila je PU Zagrebačka.

Eksplozija odjeknula na tržnici u Gajnicama: Raznijela vrata i zid dućana, uzroci eksplozije nisu poznati

Eksplozija odjeknula na tržnici u Gajnicama: Raznijela vrata i zid dućana, uzroci eksplozije nisu poznati Više na http://bit.ly/2HwXjDe Reporter: Ivan Pavić

Posted by 24sata on Wednesday, May 22, 2019

Pričali smo i sa stanarkom koja je od straha zatvorila prozore. 

Vidjela je dim i čula kako su se upalili alarmi.

- Grunulo je toliko da sam odmah skočila. Otvorila sam prozor, ali nisam mogla vidjeti od drveća koje je između zgrade i tržnice. Vidjela sam samo žmigavce na autima i alarm kako se čuje. Odmah sam znala da nije nešto u redu i zatvorila sam prozor jer mi nije bilo svejedno - rekla nam je stanarka koja živi u blizini.

POGLEDAJTE VIDEO

16
| Foto: Facebook, Marko Prpic/PIXSELL

- Mislim da se cijeli kvart probudio, nekoliko ljudi je i izašlo ispred zgrade, ali vidjela sam da su se odmah vratili. Ne znam je li ih policija udaljila ili što - dodaje stanarka.

Tržnica normalno radi

Često kupujem u toj mesnici. Uvijek su nasmijani i dobri. Nisam nikad čula da je bilo problema s njima. Tek jutros sam vidjela da je raznesen ulaz, kaže Danica koja živi u blizini tržnice.

- Živim dvije ulice dalje u Karažniku. Eksplozija se kod nas nije čula. Da se ovakvo nešto na tržnici može dogoditi, ne bih nikad rekla - dodaje Danica.

Tržnica je ujutro, nakon eksplozije, najnormalnije radila.

Jedino je bio zatvoren dio gdje je eksplozija bila.

- Ma nema straha. Radit moramo. Došli smo ujutro i vidjeli tu policiju i raznesenu mesnicu. Mi smo nastavili raditi svoje - kaže nam cvjećar koji prodaje pokraj dućana gdje je bila eksplozija.

- Nikad nisam čuo da je bilo ikakvih problema. Pozdravili smo se uvijek, progovorili koju. Ne znam zašto je tu baš eksplodiralo, niti ću ulaziti u to - dodao je.

Tržnica je danas i puna ljudi, bez obzira što je nekoliko sati prije nešto eksplodiralo.

- Naravno da nam nije svejedno, ovo se nije dogodilo prije. Ali nije me strah, neće ništa biti u pola bijelog dana - dodaje jedan od prolaznika na tržnici.

Gotovo svatko tko je išao na tržnicu u Gajnice zastao je kod policijskih traka kako bi vidio što je to bilo u njihovom kvartu.

Većina njih ističe kako se radi o mirnom kvartu i ne znaju kako to da je eksplozija bila tu. Međutim, ima i onih koji kažu da u Gajnicama malo malo dolazi do incidenata.

- Nije bilo eksplozija, ali često zna biti problema. Prije par godina su pokrali susjedu, pa je prošle godine bila pljačka banke u Sigetju. Prije par mjeseci su tu neko staklo razbili usred noći na tržnici. Tada sam ja zvao policiju. Eksploziju sinoć sam čuo, ali nisam izlazio gledati što je bilo. Samo sam ujutro vidio da je bila valjda bomba - kaže nam Ilija koji živi preko puta tržnice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu