Obavijesti

News

Komentari 214

Eksplozija rafinerije: Sedmero ozlijeđenih, požar lokaliziran

Eksplozija rafinerije: Sedmero ozlijeđenih, požar  lokaliziran
5

Jaka eksplozija potresla je Bosanski Brod u utorak navečer. Sve se osjetilo i u Slavonskom Brodu. U požaru u rafineriji nafte ozlijeđeno je najmanje sedmero ljudi

VIDEO

Snažna eksplozija odjeknula je u Bosanskom Brodu. 

Najnovije informacije: 

23.50 - Na hitnoj sjednici županijskog i gradskog Stožera zaštite i spašavanja  nakon eksplozije rekli su kako je koncentracija onečišćenih tvari u zraku izmjerenu u 22 sata su u dozvoljenim granicama. Nastavit će se pratiti koncentracija, a o svemu će izvijestiti i građane, piše Tportal

Demantirane su glasine o evakuaciji stanovnika s područja naselja Jelas, a škole i vrtići u srijedu će raditi normalno. Iako je prema prvim informacijama eksplodiralo postrojenje Izomaks, to srećom nije točno jer bi posljedice bile daleko gore. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

23.40 - Neovisni analitičar Zoran Grgić za Večernji list komentirao je kako je inicijalna eksplozija, sudeći prema boji požara, imala temperaturu oko 1.100 stupnjeva, a okolna oko 800.

23.00 - Direktor doma zdravlja u Bosanskom Brodu Zoran Predojević izjavio je za radio da je primljeno sedmero ozlijeđenih, čije je zbrinjavanje u tijeku. Vatrogasci su lokalizirali požar

22.45 - Javili su nam se i šokirani građani. 

- Bio sam u kući sa ženom i djetetom kad su se zatresli prozori i čula se eksplozija. Vidio sam plamen i da nešto gori. Inače, živim 5 kilometara od Slavonskog Broda, u naselju Gornja Vrba, kazao je čitatelj Dario. 

- Došao sam s posla, bio u stanu na četvrtom katu, večerao kad se ova eksplozija dogodila. Znači nikad ovo nisam doživio i vidio da se ovako može zatresti zgrada. Žena i ja pokušavamo još smiriti dijete koje se preplašilo - javlja nam čitatelj Roman.

- Cijela zgrada se zatresla. To je bilo nevjerojatno, ljudi su do osjetili u okolnim selima. Izašao sam van i sve što se vidjelo je crveno nebo i osjetio se neki čudan miris. Prijatelj koji stanuje odmah uz nasip je rekao kako nitko ne izlazi van. Svi se zatvaraju u kuće jer ne znamo što je to eksplodiralo pa se boje da nije nešto štetno - objašnjava čitatelj iz Slavonskog broda.

22.19 - Načelnik općine Brod Ilija Jovičić kazao je za RTSR da ima ozlijeđenih radnika te da su vatrogasne jedinice na terenu. 

REPORTER 24SATA UŽIVO: 

22.10 - Kako javlja Tportal, policija i hitne službe zasad nemaju informacija ima li žrtava, kolika je šteta niti postoji li opasnost od onečišćenja. 

21.55 - Šokirani čitatelji počeli su javljati svoje doživljaje. 

- Jaka eksplozija. Prije nekoliko trenutaka zatresla prozore - napisala je jedna čitateljica, dok je druga istaknula da se zgrada jako zatresla. 

- Kuća nam se zatresla, čula se eksplozija i minutu je trajao taj zvuk. Kao da je vlak iskočio iz tračnica. Katastrofa - napisala je čitateljica. 

-------

REPORTER 24SATA UŽIVO: 

Kako saznajemo, radi se o rafineriji. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

rafinerija 00:22

Eksploziju su osjetili i građani Slavonskog Broda. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Više informacija uskoro... 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina