News

Komentari 3

Emirates putnicima zaraženima koronom pokriva troškove liječenja, karantene i pogreba

Zaraze li se koronavirusom tijekom putovanja, Emiratesovim putnicima će biti osigurano liječenje, karantena u hotelu, pa čak i - zlu ne trebalo - pogreb.

Iz tvrtke su naveli da će ponuda, koja vrijedi za 31-dnevno razdoblje koje se računa od početka putovanja, biti dostupna odmah i trajati do kraja listopada.

Osiguranje je besplatno je za sve putnike, bez obzira na putničku klasu ili odredište i primjenjuje se automatski, bez dodatne potrebe za registracijom.

Prijevoznik sa sjedištem u Dubaiju izvijestio je da će za osiguranje medicinskih troškova rezervirati do 150.000 eura. Plaćat će i troškove karantene u hotelima u razdoblju do dva tjedna, po 100 eura dnevno. U slučaju smrti putnika zbog Covid-a 19, kompanija će osigurati po 1.500 eura za troškove sprovoda.

Emiratesova akcija dolazi u razdoblju kada su zrakoplovni prijevoznici širom svijeta teško pogođeni epidemiološkim mjerama u borbi protiv pandemije.

Početkom mjeseca najveći je svjetski avioprijevoznik na dugim linijama najavio ukidanje čak 9.000 radnih mjesta, prenosi BBC.

"Znamo da ljudi čeznu za letovima dok se granice u svijetu postupno otvaraju, ali potrebni su fleksibilnost i jamstva za nepredviđene situacije i događaje tijekom putovanja", rekao je predsjednik grupe Emirates Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Emirates putnicima zaraženima koronom pokriva troškove liječenja, karantene i pogreba