Obavijesti

News

Komentari 88

'Emisiju nismo ukinuli, snimali smo privremeno zbog korone'

'Emisiju nismo ukinuli, snimali smo privremeno zbog korone'
1

Iako je u subotu u emisiji Glas naroda Dubrovačke televizije urednik i voditelj Pasko Tomaš u odjavi rekao: “Vidimo se za dva dana”, a emisija je bila najavljena i u TV programu

VIDEO

Emisija koju je u subotu nazvala potpredsjednica Europske komisije za demografiju i demokraciju Dubravka Šuica (HDZ) i napala voditelja jer je dao gledatelju da je kritizira, večeras se nije prikazivala.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Iako je u subotu u emisiji Glas naroda Dubrovačke televizije urednik i voditelj Pasko Tomaš u odjavi rekao: “Vidimo se za dva dana”, a emisija je bila najavljena i u TV programu, u večeras emitiranom Dnevniku Dubrovačke televizije voditeljica je na samom kraju obavijestila gledatelje da u 20 sati umjesto Glasa naroda mogu pogledati reportažu.

No, kako su javili iz Dubrovačke televizije za RTL razlog skidanja emisije s TV programa nije intervencija političara već se zbog pandemije korona virusa emitirala povremeno. 

- Kontakt emisija Glas naroda ponedjeljkom se emitirala samo privremeno i to tijekom ožujka zbog situacije s korona virusom. Urednik i voditelj Pasko Tomaš trenutačno je na zasluženim slobodnim danima, a emisiju možete pratiti već ove subote u redovitom terminu od 20 sati - rekla je glavna urednica Dubrovačke televizije Marija Njavro te naglasila da politika i političari nemaju utjecaj na njihovu uređivačku politiku.

- Od prvog dana otkada je Orsat Zovko preuzeo Dubrovačku televiziju imamo apsolutnu slobodu u izvještavanju - rekla je Njavro. 

I sam voditelj Pasko Tomaš je to negirao u izjavi za portal Dubrovnik Insider

- Još u subotu navečer, od emitiranja posljednje emisije od vlasnika televizije zatražio sam slobodne dane, tako da kontakt emisija 'Glas naroda" nije ukinuta. Emitirala se ponedjeljkom samo privremeno i to tijekom ožujka zbog situacije s korona virusom. Zadnja dva sata sam spavao i vidim da po komentarima, lažni profili svašta pišu i to uglavnom po političkoj narudžbi. Glas naroda možete pratiti već ove subote u redovitom terminu od 20 sati. Također o svemu ću progovoriti u utorak Dnevniku Dubrovačke televizije - poručio je Tomaš.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Razgovor Šuice i voditelja:

Šuica: Evo kuham večeru pa čujem da se moje prezime nešto spominje u ovoj vašoj emisiji. Bilo je zanimljivo slušati vašega slušatelja, ali je još bilo zanimljivije slušati kako vi niste reagirali, dragi gospodine Pasko Tomaš, kad gospodin iznosi objede, neistine, dezinformacije. Podigao je s pet na sedam milijuna eura. Zaista nevjerojatno kako se neki ljudi tako bave takvim dezinformacijama i kako zapravo ga vi niste opomenuli. U ovoj državi postoji institucija ove države, ovo je jedna ozbiljna, suverena, hrvatska, europska država i čudi me da niste reagirali na takav jedan direktni napad i objedu, opsjednutost zapravo, jako mi je žao.

Ja znam da ste vi vrstan novinar, da je vaša emisija jako gledana, ja sam je čula iz kuhinje, ali zaista sam se iznenadila da niste imali nekakvu reakciju i stoga evo moja, moja želja bi bila da na neki način ipak onemogućite da se na taj način govori o bilo kojem pojedincu, bilo kojem Hrvatu, Hrvatici ili građaninu ove države i zaista mi je žao ako se na taj način želi steći popularnost. Vi ste popularni, vi ste vrlo popularan novinar, vrlo popularna emisija. Ja sam kuma vaše Dubrovačke televizije i jako sam sretna što sam u ono vrijeme mogla to biti. Međutim, zaista mi je žao da dopuštate da se građani nabacuju smećem, muljem, blatom, na moju malenkost.

Voditelj: Gospođo Šuica, nisam vas htio prekinuti kao što nisam prekinuo ni gospodina: možete li vi sada onda reći što je istina? Da demantirate točno čovjeka.

Šuica: U ovoj državi postoje institucije države, postoje, i one su te koje znaju. Dakle, jako je interesantno da, da se uopće bavite time.

Voditelj: Kako mislite? Evo gospodin je nazvao i rekao da ga to smeta u društvu i on ima pravo na svoje mišljenje. Vi ste rekli da to nisu točne informacije. Možete li nam reći što je točno? Dakle, vrlo jednostavno.

Šuica: Slušajte, meni je, možda da vam donesem preslik mog bankovnog računa.

Voditelj: Ne, ni slučajno.

Šuica: Hvala vam lijepo, hvala vam lijepo gospon Pasko, ne bih željela ulaziti u nikakvu debatu, ja samo na neki način komuniciram s vama htijući vam ukazati na neprofesionalnost u odnosu na slušatelja koji naravno ima pravo na svoje stajalište, ali i ja imam pravo na svoju obranu i imam pravo vas upozoriti da to nije bilo korektno.

Voditelj: I zato vas pozivam, recite nam. Možete li nam kazati? Evo, svi gledaju....

Šuica: To ćemo, to ćemo, to ćemo gospon Pasko vrlo rado u jednom intervjuu.

Voditelj: Dobro, hvala vam velika, hvala vam velika što ste nas zvali. Moram priznati da sam iznenađen s vašim pozivom. Još više mi je drago što evo i Europska komisija, odnos vi kao potpredsjednica gledate našu emisiju. Često gledatelji kažu, pa čak i na "Fejsu" su i danas komentirali: "To nitko ne zna, to nitko ne sluša", ovo je dokaz da "Glas naroda" daleko doprije. Što se tiče mišljenja i evo vašeg izlaganja, pustio sam vas, dao sam vam i priliku, što mislim da je i profesionalno, da vi obranite sebe. Mislim, kao što sam rekao i puno prije nego što ste vi nazvali, ja nisam ničiji branitelj, niti mislim nekoga braniti. Dopuštam svakom građaninu i svakom gledatelju da kaže svoje mišljenje. Također dopuštam i svakome tko misli da to nije točno, i vi znate, rekli ste da znate i kažete da to nisu istine, da to nisu točni podaci. Ja vam osobno kao čovjek vjerujem i mogu vjerovat, ali pozvao sam vam da vi to opovrgnete, vi ste tu priliku izbjegli. Vjerujem da ćemo na neki, drugim putem, kao što ste rekli intervju, ja ću vas rado ugostiti bilo kad da jednostavno riješimo te neke stvari koje su neriješene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 88

VIDEO

VIDEO Milanović krenuo prema Plenkoviću, pogledajte kako je reagirao. Nisu se ni pozdravili
NEUGODNJAK NA SVEČANOSTI

VIDEO Milanović krenuo prema Plenkoviću, pogledajte kako je reagirao. Nisu se ni pozdravili

Milanović i Plenković nisu se pozdravili, ni rukovali. Kimnuli su si glavom

Pogledajte oluju koja je stigla u Hrvatsku! U dijelovima Zagreba pljusak, u Slavoniji moguća tuča
NE IZGLEDA DOBRO

Pogledajte oluju koja je stigla u Hrvatsku! U dijelovima Zagreba pljusak, u Slavoniji moguća tuča

DHMZ je dodao i osječku regiju pod žuti alarm te označio i moguću tuču. Ranije su alarm objavili za zagrebačko, karlovačko i gospićko područje
Užas u Slavoniji: Izrešetan auto sportskog direktora Osijeka, oglasili se HNS, Boto i policija
UŽIVO: 24SATA U OSIJEKU

Užas u Slavoniji: Izrešetan auto sportskog direktora Osijeka, oglasili se HNS, Boto i policija

U automobil je s prednje strane u vjetrobransko staklo na mjesto vozača ispaljeno 7 hitaca.