Obavijesti

News

Komentari 11

EOS Matrix: 'Nismo neovlašteno iznosili osobne podatke iz baze, podnosimo prijavu DORH-u'

EOS Matrix: 'Nismo neovlašteno iznosili osobne podatke iz baze, podnosimo prijavu DORH-u'

EOS Matrix d.o.o. reagirao je na priopćenje Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP) i kaznu u iznosu od 5,47 milijuna eura te uputio priopćenje koje prenosimo u cijelosti

VIDEO

Forenzička ispitivanja provedena od strane neovisne informatičke tvrtke utvrdila su kako se podaci dostavljeni AZOP-u značajno razlikuju od podataka koji se nalaze u EOS Matrix d.o.o. bazi podataka. Podaci koji su anonimno dostavljeni AZOP-u sadrže tri kategorije podatka – ime i prezime, datum rođenja i OIB te ne sadrže financijske ili bilo kakve druge podatke vezane isključivo uz poslovne procese EOS Matrixa.

Navedeno potvrđuje da EOS Matrix nije izvor podataka koji su bili predmetom nadzora AZOP-a. S ciljem provjere i potvrde razine zaštite podataka i stabilnosti sustava informacijske sigurnosti EOS Matrixa, provedena je i neovisna forenzička analiza. Provedene kontrole sustava i poslovnih procesa pokazale su kako nema dokaza da su podaci neovlašteno izneseni upravo iz sustava EOS Matrixa.

S ciljem utvrđivanja stvarnog izvora podataka dostavljenih AZOP-u i okolnosti vezanih uz navodno neovlašteno iznošenje osobnih podataka, EOS Matrix je dana 5. svibnja 2023. podnio kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu protiv nepoznatog počinitelja zbog osnovane sumnje u počinjenje teških kaznenih djela protiv računalnih sustava, programa i podataka, kao i za nedozvoljenu uporabu osobnih podataka.

Rekordna kazna! AZOP agenciji za naplatu potraživanja izrekao kaznu od 5,47 milijuna eura
Rekordna kazna! AZOP agenciji za naplatu potraživanja izrekao kaznu od 5,47 milijuna eura

Naglašavamo kako je od početka nadzornog postupka EOS Matrix u potpunosti surađivao s AZOP-om na transparentan način i dostavio AZOP-u svu traženu dokumentaciju u punom opsegu i u zadanim rokovima, te je bio na raspolaganju za sva potrebna pojašnjenja i dostavljanje dodatnih podataka.

EOS Matrix provodi opsežne organizacijske i tehničke mjere zaštite osobnih podataka. Visoko razvijeni standardi sigurnosti i zaštite osobnih podataka ispitanika predstavljaju osnovne preduvjete za postupak naplate duga. Od 2018. godine, EOS Matrix nositelj je certifikata informacijske sigurnosti ISO / IEC 27001:2013, koji je prepoznat kao jedan od najviših standarda međunarodne certifikacije u području informacijske sigurnosti i zaštite podataka. Također, naše tehničke i organizacijske mjere zaštite podataka vrlo su konkretne i jasno propisane internom dokumentacijom te su implementirane unutar društva.

Slijedom navedenoga, nakon detaljnog razmatranja AZOP-ovog rješenja, namjeravamo iskoristiti sve pravne lijekove koje imamo na raspolaganju radi zaštite vlastitih legitimnih interesa te poduzeti sve ostale pravne radnje u cilju očuvanja svojih prava, zaštite reputacije Društva i svih naših dionika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe