Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
156 komentara

Erceg je došao do Tuđmanovog spomenika: 'Opet ću u zatvor!'

Sude mi za verbalni delikt. Policajci su na sudu izjavili da su me štitili od razjarene gomile. Ja sam prošao puno gore stvari, ja sam već nekoliko puta umirao i ne mogu me spriječiti, kazao je Erceg

Foto: screenshot/Dnevnik.hr
156 komentara

Zoran Erceg proglašen je krivim za remećenje javnog reda i mira zbog uzvikivanja da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman ratni zločinac. Kažnjen je s 15 dana zatvora, godinu dana uvjetno i jednogodišnjom zabranom prilaska spomeniku Franji Tuđmanu u Zagrebu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Zoran Erceg dobio zabranu prilaska Tuđmanovom spomeniku: ' Nema tog suda i policije koji će me spriječiti da dođem do Franje Tuđmana' Reporterka: Ines Švagelj

Objavljuje 24sata u Srijeda, 13. veljače 2019.

Mjera zabrane prilaska spomeniku još mu nije stupila na snagu jer je riječ o nepravomoćnoj presudi koju Visoki prekršajni sud može potvrditi, izmijeniti ili ukinuti.  

NE SMIJE BLIZU SPOMENIKA Dobio 15 dana zatvora jer je vikao da je Tuđman zločinac

No, Erceg je odmah krenuo do spomenika.  

- Nema te kazne i zatvora koji mene mogu spriječiti da nastavim govoriti da je Tuđman ratni zločinac jer on to i jest. Žao mi je što sud nije imao hrabrosti odbaciti ovaj predmet kao neosnovan već je u presudi doslovno citirao policijski optužni prijedlog kojeg policija nije usmeno objrazložila. U ispitivanju svjedoka ustanovilo se da su policajci davali oprečne izjave i da su prepravljali optužni prijedlog. Moj optužni prijedlog potpisao je policajac koji me nije ni vidio na otkrivanju spomenika i ne zna što sam napravio. Na sudu se čudio zašto  je on potpisan jer on s tim nema veze - kazao je Erceg za Dnevnik.hr. 

- Ja ću i dalje progovarati istinu o Domovinskom ratu jer imam obvezu prema svojim poginulim suborcima da javnosti govorim što se doista događalo u ratu, a ne da uče laži onih koji bi željeli mijenjati prošlost. Ona je takva kakva jest i događalo se ono što se događalo. Ratni zločinci Franjo Tuđman i Slobodan Milošević dogovarali su podjelu Bosne, a da bi to pokrili nas su slali u BiH - kaže Erceg.

Kod Tuđmanova spomenika poručio kako ga presuda podsjeća na verbalne delikte u bivšoj državi.  

- Presuda je donesena na temelju zakona iz 1977. godine. Da sam ja tada rekao da je Tito zločinac, završio bih u zatvoru. Sude mi za verbalni delikt. Policajci su na sudu izjavili da su me štitili od razjarene gomile. Ja sam prošao puno gore stvari, ja sam već nekoliko puta umirao i ne mogu me spriječiti. I dalje ću govoriti o zločinima koje je radio Tuđman ili koji su se radili u njegovo ime - kazao je Erceg za Dnevnik.hr. 

U tom trenutku je došla policija.

- Trebate se sramiti da štitite ovog ratnog zločinca - rekao je Erceg.

- Pazite što govorite - odgovorio mu je policajac. Policija je potom legitimirala i novinare.

- Gospodin je rekao da ću opet u zatvor. On već zna da ću u zatvor - rekao je Erceg, prenosi N1.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message