Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
106 komentara

Erdogan zaprijetio: Poslat ću Europi 3,6 milijuna izbjeglica!

Hej, Europska unijo, saberi se! Ponavljam, ako ovu operaciju pokušate označiti kao invaziju, otvorit ćemo vrata i poslati 3,6 milijuna izbjeglica u vašem smjeru, rekao je Erdogan nakon napada na Kurde

Turkish President Erdogan attends a meeting of his ruling AKP in Ankara
Foto: MURAT KULA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
106 komentara

Turski predsjednik Tayyip Erdogan zaprijetio je Europi da će poslati 3,6 milijuna sirijskih izbjeglica, ako njegov napad na Kurde u Siriji proglase invazijom.

- Od početka operacije do sada ubijeno je 109 terorista. Kao i svaka operacija koju je izvela Turska, cilj je ove operacije doprinijeti Siriji teritorijalno i politički - rekao je.

Turkish army vehicles cross into Syria for a joint U.S.-Turkey patrol, near the Turkish town of Akcakale ERDOGAN OBJAVIO Napad na Kurde: Turska počela vojnu akciju na sjeveru Sirije!

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko održala je sinoć govor na plenarnoj sjednici u Bruxellesu o krizi u Sjevernoistočnoj Siriji u kojem je ukazala na potrebu da Vijeće sigurnosti UN-a žurno reagira na aktualnu tursku vojnu akciju protiv Kurda.

- U ovom trenutku, dok mi ovdje razgovaramo, turske trupe ulaze u Sjevernoistočnu Siriju u napadu na pouzdanog partnera Zapada, koji je imao ključnu ulogu u stabiliziranju situacije u Siriji. Da, upravo taj partner, sirijski Kurdi, sada je napušten. Impulzivna odluka o napuštanju saveznika izaziva duboku zabrinutost. Strahujemo da će ISIS iskoristiti pojačani turski angažman u Sjevernoistočnoj Siriji za regrupiranje.

FILE PHOTO: Turkey's President Recep Tayyip Erdogan addresses the 74th session of the United Nations General Assembly at U.N. headquarters in New York City, New York, U.S. NAJAVIO ERDOGAN Turska planira izvesti vojnu operaciju istočno od Eufrata

Moguće raseljavanje jednog naroda, bez obzira na to kako malen bio, zahtijeva međunarodni otpor. Turska kao izliku koristi stvaranje sigurne zone. Sličnoj smo situaciji svjedočili prije 25 godina u Srebrenici i Bihaću. Vrlo dobro znamo kakve su posljedice bile u prvoj situaciji, a kakvi troškovi ponovnog uspostavljanja statusa u drugoj - rekla je Zovko.

(aš)

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message