Obavijesti

News

Komentari 18

Eta dobila novi dom: 'Mamu joj je pregazio vlak, odmalena je s nama, sad ima veću nastambu'

Eta dobila novi dom: 'Mamu joj je pregazio vlak, odmalena je s nama, sad ima veću nastambu'
2

Svi su uzbuđeno čekali reakciju medvjedice Ete. Odmalena je u Zoološkom vrtu u Zagrebu i sada je dobila novu nastambu sa stalnim pristupom tekućoj vodi s jezera

VIDEO

Medvjedica Eta dobila je svoj novi dom, a njezina reakcija je dirnula sve zaposlenike u Zoološkom vrtu Gradu Zagreba. 

- Naša Eta je rođena 1988.godine, ima 34 godine. Imala je i sestru Sanju, a majku im je nažalost pregazio vlak. Prof. Dr. Đuro Huber ju je othranio i od tada je kod nas u Zoološkom - rekao nam je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreb. 

POGLEDAJTE VIDEO: Medvjedica Eta u novom domu

Pokretanje videa...

Medvjedica Eta - specka 01:16

Eta je vrlo smirena medvjedica, divna je i draga i obožava med i suhe smokve.

Pošto je odmalena u Zoološkom vrtu te se navikla na ljude, nije mogla biti vraćena u prirodu. 

- Kada othranite tako mlade medvjede nije ih moguće vratiti u prirodu. Vežu se jako za ljude. Sama je u nastambi, ali vidjeti ćemo možemo li ju u ovoj dobi smjestiti s nekim - nadodao je Skok. 

Nova nastamba poboljšava kvalitetu njezina života. Ta se nastamba nalazi u sklopu Interpretacijskog centra zaštićene faune Hrvatske koji je izgrađen zahvaljujući projektu 'Gradski prozori u prirodu – unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture (Modernizacija II)'. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kada je puštena u novu nastambu, svoj novi dom, zaposlenicima Zoološkog vrta je bilo dirljivo gledati trenutak u kojem ona uživa u svom prostoru. 

- Pošto smo svi jako povezani s njom bilo je stvarno lijepo gledati ju kako uživa i kako je uzbuđena. Odmah je ušla unutra i išla razgledavati - rekao nam je Skok. 

- Medvjedica Eta uživa u novoj nastambi! Ovi trenuci koje smo čekali godinama, srce nam ispunjavaju neizmjernom srećom!  Nastamba za medvjede izgrađena je 1961., a obnovljena i preuređena 2014. godine. U sklopu projekta „Gradski prozori u prirodu – unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture (Modernizacija II)“ izgrađen je Interpretacijski centar zaštićene faune Hrvatske čiji je dio nastamba za europske smeđe medvjede. Ta je nastamba veća od bivše, prilagođena je životu medvjeda izvan prirode, a zahvaljujući kanalu Prvog maksimirskog jezera medvjedica će imati stalni pristup tekućoj vodi - napisali su na Facebooku iz ZOO vrta.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.