Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
31 komentara

EU parlament sljedeći tjedan hitno raspravlja o V. Šešelju

Prijedlog hitne rezolucije ''Srbija: slučaj optuženog ratnog zločinca Šešelja'' donesen je na inicijativu potpredsjednika Odbora za vanjske poslove Andreja Plenkovića

Reuters
Foto: Reuters
31 komentara

Hitna rezolucija o Vojislavu Šešelju uvrštena je u četvrtak u dnevni red plenarne sjednice Europskog parlamenta.

Prijedlog hitne rezolucije ''Srbija: slučaj optuženog ratnog zločinca Šešelja'' donesen je na inicijativu potpredsjednika Odbora za vanjske poslove Andreja Plenkovića, koju su podržali svi hrvatski zastupnici.

Cilj ove hitne rezolucije je, prema riječima zastupnika Andreja Plenkovića, osuda ponašanja i ratno-huškačke retorike optuženog ratnog zločinca Vojislava Šešelja nakon odluke Raspravnog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju o njegovom privremenom puštanju na slobodu.

Na hodnicima Parlamenta, ali i među našim i stranim zastupnicima, moglo se čuti kako je uvrštavanje ovog prijedloga hitne rezolucije na dnevni red Parlamenta izvrstan politički uspjeh, s obzirom na to da se na plenarnoj sjednici mogu naći maksimalno tri prijedloga o hitnim rezolucijama. 

U četvrtak započinje rad na usuglašavanju teksta rezolucije, a sljedećeg tjedna na plenarnoj sjednici u Strasbourgu 27. studenoga bit će održana rasprava te glasovanje. Zastupnik Andrej Plenković očekuje da će prijedlog rezolucija dobiti podršku većine zastupnika u Europskom parlamentu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message