News

Komentari 44

Europska komisija dala zeleno svjetlo za prodaju Brodosplita

Europska komisija dala zeleno svjetlo za prodaju Brodosplita

Zadnja usuglašena verzija ugovora predviđa da se obveze države produlje s tri na pet godina, a ukupni trošak države poveća sa 1,263 milijardi kuna na 1,5 milijardi kuna

Novi ugovor o privatizaciji Brodosplita mogao bi uskoro biti potpisan, čime bi tvrtka DIV postala novi vlasnik tog brodogradilišta. Ta informacija dolazi iz Bruxellesa gdje je Europska komisija dala 'zeleno svjetlo' izmijenjenom ugovoru.

Time je i formalno ispunjena jedna od 10 zadaća koje Hrvatska treba ispuniti, a ostale zadaće su već obavljene ili su pri samom kraju.

Zadnja usuglašena verzija ugovora koji bi trebao biti potpisan 28. veljače, predviđa da se obveze države produlje s tri na pet godina, a ukupni trošak države poveća sa 1,263 milijardi kuna na 1,5 milijardi kuna.

- Kompenzacijske mjere su se morale povećati kako bi se pokrili gubici nastali tijekom privatizacijskog procesa za koje ne može biti kriv kupac, nego država jer nije dovoljno brzo privatizirala to brodogradilište - objasnio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak tijekom nedavna posjeta Bruxellesu, prenosi HRT.


Najčitaniji članci