Obavijesti

News

Komentari 7

Europska komisija raspisala poziv za dodjelu bespovratnih sredstva za medijski sektor

Europska komisija raspisala poziv za dodjelu bespovratnih sredstva za medijski sektor

U pozivu se ističe kako se mediji mogu prijaviti za programe poput Inovacije za medije i proširenu stvarnost, Pilot projekt medijskih platformi te za Potpore medijskim vijećima u digitalnom dobu

Ministarstvo kulture i medija izvijestilo je o početku poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Europske komisije za medijski sektor unutar novog proračuna za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

- Europska komisija dodijelit će bespovratna sredstava za medijski sektor koji je na razini europskih politika obuhvaćen, između ostalog Akcijskim planom za medije i audiovizualnu djelatnost i Akcijskim planom za europsku demokraciju - navodi se u objavi.

U pozivu se ističe kako se mediji mogu prijaviti za programe poput Inovacije za medije i proširenu stvarnost, Pilot projekt medijskih platformi te za Potpore medijskim vijećima u digitalnom dobu.

Mediji se mogu prijaviti i za Potpore medijskoj pismenosti u okviru novog programa Kreativna Europa te Medijima mladih, kao i za Predstavljanje i uključivanje migranata i izbjeglica.

Otvoren je i poziv za Višejezične poslove EU kroz europske medijske platforme čija je vrijednost 1,76 milijuna eura te za cilj ima povećati raznolikost vijesti i informativnog sadržaja.

Poziv pod nazivom Međusektorski inovativni laboratorij za cilj ima potaknuti organizacije iz različitih kulturnih i kreativnih sektora u stvaranju inovativnih digitalnih rješenja.

Mediji se mogu prijaviti i za redovna godišnja bespovratna sredstva Opće uprave EK za regionalnu i urbanu politiku koji se dodjeljuju za izvještavanje na temu EU kohezijske politike.

Otvoren je i poziv za potporu novinarskom obrazovanju ukupne vrijednosti milijun eura, a koji će biti dodijeljen jednom projektu.

Više informacija o pojedinom projektu može se pronaći na poveznici.