News

Komentari 12

Farage želi tulum za Brexit: Na to će potrošiti 100.000 funti

Farage želi tulum za Brexit: Na to će potrošiti 100.000 funti

Farage i čelnik stranke Brexit Richard Tice traže dozvolu za organiziranje događaja koji bi kulminirao vatrometom sličnim novogodišnjem, navodi britanski Telegraph

Dugogodišnji zagovornik Brexita Nigel Farage planira obilježiti britansko napuštanje Europske unije vatrometom, performansima i drugim događajima u centru Londona 31. siječnja kada će Velika Britanija službeno napustiti EU, objavio je u subotu list The Telegraph.

Farage želi potrošiti oko 100 tisuća funti na proslavu Brexita, na kojem očekuje do 10 tisuća ljudi na Trgu parlamenta  u Londonu, izvještava britanski list.

Farage i čelnik stranke Brexit Richard Tice traže dozvolu za organiziranje događaja koji bi kulminirao vatrometom sličnim novogodišnjem, navodi Telegraph.

Farage i Tice su u novogodišnjoj poruci pristašama rekli da postoji puno toga za proslaviti, napuštamo EU 31. siječnja!

Pristaše ostanka u EU-u do nogu su potučeni, a više nema većine onih koji su blokirali Brexit u parlamentu, poručili su.

Brojni političari rekli su da žele obilježiti 31. siječnja.

Farage je ranije rekao kako sada planira preusmjeriti fokus stranke na promjenu postojećeg izbornog sustava, temeljenog na izbornim jedinicama, u proporcionalni sustav.

Prema sadašnjem izbornom sustavu zastupnici u Donjem domu britanskog parlamenta postaje kandidat koji osvoje najviše glasova u izbornoj jedinici, što ide u prilog dvama najvećim strankama i regionalnim strankama poput Škotske nacionalne stranke.

Nigel Farage nikada nije pobijedio u svojoj izbornoj jedinici, a njegova bivša stranka UKIP je 2015. osvojila je 12,6 posto glasova na parlamentarnim izborima, ali je pobijedila samo u jednoj od 650 izbornih jedinica i tako dobila samo jednog zastupnika.

Najčitaniji članci