Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
46 komentara

Fatima izbjegla masakr: Uvijek idem, ali danas je padala kiša...

Napad koji se dogodio posebno je uznemirio Bošnjake i na Novom Zelandu i u Australiji jer je napadač masakr počinio uz slušanje četničkih pjesama koje pozivaju na klanje i ubijanje

A still image taken from video circulated on social media, apparently taken by a gunman and posted online live as the attack unfolded, shows him entering a mosque in Christchurch
Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
46 komentara

Ambasador BiH u Australiji Mirza Hajrić za Avaz je govorio o napadu na Novom Zelandu, a koji je itekako uznemirio Bošnjake koji tamo žive.

- Na Novom Zelandu možda možete doživjeti potres ili neku drugu prirodnu nedaću, ali oružani napad kakav se dogodio u džamijama u Christchurchu sigurno ni u primislima nikad ne biste mogli očekivati. Ovo je zemlja u kojoj se govori 160 jezika, u kojoj živi 200 nacija, u kojoj nema nacionalne i rasne mržnje. Napad koji se dogodio posebno je uznemirio Bošnjake i na Novom Zelandu i u Australiji jer je napadač masakr počinio uz slušanje četničkih pjesama koje pozivaju na klanje i ubijanje, kazao je Mirza Hajrić.

ISPISANA ĆIRILICOM Ubojica s Novog Zelanda na oružju je imao srpska imena

Hajrić navodi da u Christchurchu žive dvije bošnjačke obitelji. Obitelji Fatime Kafedžić i Refika Šabića i svi njihovi članovi su dobro i zdravo.

UBIJAO LJUDE U DŽAMIJAMA: 49 MRTVIH Prije masakra u autu je slušao četničku pjesmu o Karadžiću

- Fatima redovito ide u džamiju u kojoj se masakr dogodio. Jutros ju je jaka kiša spriječila da ode. U kontaktu sam s našim ljudima. Uznemireni su. Ovdje u Australiji je dosta ljudi iz Podrinja, posebno iz Srebrenice, koje je masakr na Novom Zelandu, počinjen uz četničke pjesme, podsjetio na ono što su oni proživjeli 1995. godine. Neprestano me zovu, traže informaciju više jer su u strahu za svoje prijatelje i poznanike koji žive na Novom Zelandu, navodi Hajrić.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message