Obavijesti

News

Komentari 39

Festival tolerancije počinje u nedjelju, ali na drugoj lokaciji

Festival tolerancije počinje u nedjelju, ali na drugoj lokaciji
1

Umjesto najavljenog kina Europa, otvorenje festivala i većina programa održat će se u Studentskom centru u Zagrebu. U programu je više od 70 filmova te edukacije, izložbe, diskusije, koncerti...

VIDEO

Projekcijom poljskog filma Vukodlak u nedjelju, 7. travnja u 19 sati počinje 13. Festival tolerancije – JFF Zagreb. Službeno otvorenje će se, umjesto u najavljenom kinu Europa, održati u kinu Studentski centar, Savska 25, priopćeno je iz organizacije Festivala tolerancije.

Također, zbog nemogućnosti korištenja prostora kina Europa sav program predviđen u tom kinu seli se u Studentski centar te u Kinoteku i Kino Tuškanac, gdje se održava i ostatak najavljenog programa. O ostalim izmjenama Festival će izvijestiti na svojoj internetskoj stranici i putem društvenih mreža.

Festival će otvoriti film Vukodlak, uz prisustvo redatelja Adriana Paneka koji će nakon projekcije odgovarati na pitanja. Film je priča o skupini djece tek oslobođene iz koncentracijskoga logora, koja završavaju u napuštenom zdanju u šumi gdje ih očekuju novi užasi. Ulaz na ovu projekciju, kao i na sva festivalska događanja je slobodan.

Nakon projekcije filma otvorenja u prostorima Studentskog centra održat će se koncert austrijskih majstora jazza HI5. Minimalističkim zvukom komornih jazz bubnjeva, gitare, vibrafona i basa, ovaj bend na svakom nastupu ruši granice žanra te velikom količinom kreativnosti i zaigranosti stvara nesvakidašnje iskustvo. 

U sedam festivalskih dana od 7. do 13. travnja očekuje vas više od 70 sjajnih igranih, dokumentarnih te filmova za djecu, tradicionalna Edukacijska jutra, dvije izložbe, diskusije, okrugli stolovi, promocije knjiga i dva koncerta. Ove je godine poseban naglasak na važnosti prihvaćanja i poštivanja različitosti te temeljnim načelima jednakosti i pravednosti, a sukladno tome većina filmova bavi se ljudskim pravima i ostalim aktualnim ključnim temama poput izbjeglica, rasizma i ženskih prava.

Među filmovima su i hrvatske premijere dvaju naslova u kojima su međunarodne uloge ostvarili hrvatski glumci. Judita Franković Brdar igra glavnu ulogu u intrigantnom slovenskom filmu Izbrisana, dok Krešimir Mikić glumi u napetom danskom filmu Svrdlo. Oboje će predstaviti svoje filmove uoči projekcija. Na festival dolaze i brojni autori filmova, a među njima i Marcus Schleinzer, redatelj filma Angelo, istinite priče o afričkom robu koji postaje maskota bečke aristokracije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.