Obavijesti

News

Komentari 263

Fijasko prosvjeda: U HDZ-u se nitko ne usudi rušiti Plenkovića

Fijasko prosvjeda: U HDZ-u se nitko ne usudi rušiti Plenkovića
2

Fijasko Prosvjed, koji je trebao delegitimirati Plenkovića, nije uspio. Ključni ljudi iz HDZ-a nisu došli, pa je sve ostalo na Glasnoviću, Culeju, Hasanbegoviću, Zekanoviću

VIDEO

U HDZ-u je na djelu situacija 'tko će koga'. Andrej Plenković, Davor Božinović, Gordan Jandroković i Lovro Kuščević na jednoj su strani, Milijan Brkić i njegovi sljedbenici na drugoj. Na duže staze, nema mjesta za oboje.

Prosvjed nije imao za cilj rušenje Plenkovića, rekao nam je sugovornik blizak stranačkoj desnici, pa dodao:

- On je trebao početi delegitimirati Plenkovića. To je trebala biti proba za Kolonu sjećanja...

Plenković je, međutim, nedavno pokazao zube. Neočekivano je pomeo Milinovića. I ključni protivnik u stranci, Milijan Brkić, zadnjih se dana našao na meti tsunamija. Prije prosvjeda Plenković je dao ambivalentnu izjavu o kažnjavanju HDZ-ovaca koji dođu u Vukovar, što se pokazalo dostatnim sredstvom odvraćanja.

Osim Culeja, niti jedan viđeniji HDZ-ovac nije se usudio pojaviti. Nije bilo ni Brkića, ni Kolinde, a Penava je morao držati stvari pod kontrolom i ne ići na Plenkovića. Izvedba skupa nameće pitanje tko mu je pomagao.

- Prosvjedu je pomoglo i jedno krilo Crkve - kaže drugi izvor.

Oni djeluju preko nevladinih udruga. One su na kraju i preuzele identitet skupa - glavne zvijezde bili su Esih, Hasanbegović, Glasnović, Zekanović, borci protiv Istanbulske itd. Oni su došli masovnije, ogorčeni neuspjehom referendumskih inicijativa. To znači da je Plenković suočen sa desetak - dvadeset tisuća protivnika, koji ga ne smiju napasti, nemaju vođu i ne znaju kako ga srušiti, a sačuvati vlast.

Oni ga mogu srušiti sutra, tako da se pet šest zastupnika povuče iz vladajuće većine, ali onda u HDZ-u počinje borba za vlast, a treba dobiti i izbore. No, tko bi ih dao stranci koja drugi put ruši vlastitu vladu? Obiteljaši, pak, na izborima uvijek doživljavaju fijasko. Taj rebus, bez odgovora, ključ je Plenkovićeve dominacije.

HDZ je talac jednog čovjeka, ali njemu to ovaj put nimalo ne smeta, naprotiv.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 263
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca