News

Komentari 17

Filipović nije htio otkriti koliko je obveznica upisao, a tvrdi da će mjere stići sredinom ožujka

Filipović nije htio otkriti koliko je obveznica upisao, a tvrdi da će mjere stići sredinom ožujka

Napravit ćemo ono što najbolje za naše gospodarstvo i kada pogledate brojke koje se odnose na rast BDP-a da se upravo tu ogledaju dobri potezi Vlade, kaže Davor Filipović

Ministar gospodarstva Davor Filipović rekao je nakon sastanka Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku suradnju kako sredinom mjeseca planiraju predstaviti nove mjere za rast cijena energenata. 

POGLEDAJTE VIDEO

- Govori se o ratu vlade i trgovaca, no nema nikakvog rata. Napravit ćemo ono što najbolje za naše gospodarstvo i kada pogledate brojke koje se odnose na rast BDP-a da se upravo tu ogledaju dobri potezi Vlade. Prošle smo godine tri puta intervenirali da bi pomogli našim najugroženijem građanima i sve se to reflektiralo na gospodarski rast - rekao je. 

Kaže kako se detalji mjera još bruse te će ih predstaviti sredinom mjeseca. Podsjeća da su snizili proizvode, a da je došlo do snižavanja zbog konkurencije. 

- Razgovaramo s onima koji će obaviti popisivanje i imat ćemo cjelovitu listu. Moram istaknuti tri hrvatska trgovca Konzum, KTC i Tommy koji su poslali cijene. Kad pogledate bijelu listu može se reći da ona daje efekt jer sva ova najavljena poskupljenja još nisu ondje - kaže. 

Na pitanje o obveznicama, nije htio otkriti koliko je upisao obveznica te je dodao da će se sve vidjeti u imovinskoj kartici.

Najčitaniji članci