Obavijesti

News

Komentari 0

Film Rekonstrukcija nominiran za nagradu filmske akademije

Motovun Film Festival je u svom ovogodišnjem, 21. izdanju prvi put ugostio komisiju nagrade EFA, koja je nominirala taj film Jiříja Havlíčeka i Ondřeja Nováka za Europsku filmsku nagradu...

VIDEO

Češki film "Rekonstrukcija", koji je s Motovun Film Festivala nominiran za nagradu Europske filmske akademije (EFA) u kategoriji kratkometražnog filma, ušao je u finalni izbor od pet naslova, od kojih će se jedan okruniti Europskom filmskom nagradom, na svečanoj dodjeli 7. prosinca u Berlinu.

Motovun Film Festival je u svom ovogodišnjem, 21. izdanju prvi put ugostio komisiju nagrade EFA, koja je nominirala taj film Jiříja Havlíčeka i Ondřeja Nováka za Europsku filmsku nagradu.

Priča je to o tinejdžeru koji čeka suđenje u maloljetničkom pritvoru zbog ubojstva beskućnika. 'Film nas istodobno potiče na simpatiju prema protagonistu te nas ostavlja bez riječi na kraju", obrazložio je Motovunski žiri kojeg su činili predstavnici s partnerskih festivala čiji su nagrađeni filmovi također ulazili u konkurenciju za prestižnu europsku nagradu.

"Iznimno mi je drago što je Motovun Film Festival pomogao jednom vrijednom filmu da dobije europsku afirmaciju. Pogotovo zato što je u pitanju istočnoeuropski film, regija koja je posljednjih godina često i bezrazložno na velikim festivalima nailazi na zatvorena vrata. Mogu samo reći veliko 'bravo' našim selektorima Inji Korać i Andreju Korovljevu koji su uočili film koji je prije nas najčešće prolazio ispod radara drugih selektora i tako doprinijeli da već u našoj prvoj godini sudjelovanja u ovoj nagradi naš film uđe među finaliste", rekao je direktor Motovun Film Festivala, Igor Mirković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Po riječima selektorice Inje Korać, konkurencija je bila jaka, ostale nominacije su sve redom pobjednici nekih od najznačajnijih festivala kratkog filma, pa autorima 'Rekonstrukcije' žele puno sreće u natjecanju za najbolji europski film godine.

Komisija Europske filmske akademija odabrala je pet finalista, među dvadeset filmova s isto toliko festivala, koji će biti prikazani članovima akademije, koja broji više od 3 600 filmskih profesionalaca koji će glasanjem odlučiti o pobjedniku.

Među dvadeset filmova našli su se naslovi s Berlinskog filmskog festivala, Međunarodnog festivala kratkometražnog filma Clermont-Ferrand, Filmskog festivala u Veneciji, Filmskog festivala u Locarnu, Sarajevo Film Festivala, Međunarodnog filmskog festivala Curtas Vila do Conde i drugih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag