Obavijesti

News

Komentari 16

Financial Times nazvao nas je ljenjivcem koji se nada pomoći

Britanski novinar Neil MacDonald iskritizirao je Hrvatsku u Financial Timesu, ali pohvalio nekoliko kompanija, među kojima je Atlantic grupa Emila Tedeschija...

VIDEO

Financial Times je u svom prilogu u utorak analizirao Hrvatsku pod naslovom 'Ekonomski ljenjivac nada se pomoći EU'. Autor Neil MacDonald rekao je kako smo inertni, tromi, zapravo lijeni, objasnio je Poslovni dnevnik. Navode i kako naša zemlja izgleda inertno u odnosu na ostale balkanske zemlje koje nisu članice EU. 

Ipak, izdvojili su nekoliko firmi koje 'snažnom ekspanzijom prkose hrvatskim ekonomskim kretanjima'. Navode Atlantic grupu Emila Tedeschija koja je nakon 19 godina postala predvodnik gospodarske reintegracije razbijenog tržišta bivše Jugoslavije. Tedeschi je komentirao kako je zabrinut za Hrvatsku, ali ne i za svoju kompaniju jer je postala internacionalna. 

Novinar je spomenuo i Sandora Demjana iz mađarskog Trigranita koji je pohvalio hrvatsku birokraciju. Iako je mnogi kritiziraju, on kaže kako su za godinu i pol izgradili trgovački centar Arena. 

Novinar je objasnio kako nas spašava turizam, a ove godine smo posebno profitirali na ekonomskim problemima Grčke. Mnogi turisti su je vjerojatno izbjegavali ove godine. MacDonald kaže kako, unatoč 'Euroskepticizmu' Hrvati će zaokružiti 'da' na referendumu nakon određivanja datuma ulaska u EU.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...