Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
50 komentara

Forbes Hrvatsku uvrstio među najbolje zemlje za - mirovinu

Klima, predivni krajolici i porezne olakšice za umirovljenike samo su dio razloga zbog koje je Hrvatska završila na listi 20 najpoželjnijih zemalja za umiroviti se

Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
50 komentara

Ukoliko u Hrvatskoj tražite posao, postoji vrlo dobra mogućnost da ste na krivom mjestu u krivo vrijeme. Statistike naime pokazuju da broj zaposlenih konstantno pada. No, ukoliko ste upravo pred mirovinom, a živite u SAD-u, onda imamo dobre vijesti. Ugledni Forbes na svoju je listu 20 najpoželjnijih zemalja za provesti mirovinu svrstao i Hrvatsku. 

Osam bitnih kriterija

Svih 20 zemalja odabrano je prema nekoliko faktora: troškovima življenja, porezima, medicinskoj skrbi, klimi, sigurnosti i kriminalu, kulturalnim atrakcijama, gostoljubivosti i prometnim vezama sa SAD-om. 

Na listi su osim Hrvatske i Australija, Belize, Kanada, Čile, Kolumbija, Kostarika, Ekvador, Francuska, Irska, Italija, Malezija, Meksiko, Nikaragva, Panama, Filipini, Portugal, Španjolska, Tajland i Urugvaj. Hrvatska se dakle našla u vrlo ugodnom i uglednom društvu. 

Ističu istru i Dubrovnik

Očekivano, Forbes američkim umirovljenicima prije svega preporuča obalu Jadranskog mora i to zbog 'predivnih krajolika, dobre klime, drevnih kulturnih spomenika, jeftinog življenja i poreznih olakšica za umirovljenike'. Uz to, naglašava Forbes, Hrvatska je rat ostavila daleko iza sebe pa se trenutno radi i stabilnoj i sigurnoj zemlji. 

Novinar Forbesa posebno ističe Istru i Dubrovnik, a kao jedinu negativnu stranu Hrvatske navode nepostojanje izravnih letova za SAD. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message