Obavijesti

News

Komentari 0

FOTO Blagdanski duh zavladao Rebrom: Djeca iz vrtića, liječnici i sestre pjevali su pacijentima

FOTO Blagdanski duh zavladao Rebrom: Djeca iz vrtića, liječnici i sestre pjevali su pacijentima
4

Liječnici i sestre KBC-a Zagreb zasvirali su i zapjevali pacijentima

VIDEO

Već tradicionalno u blagdansko vrijeme medicinske sestre KBC-a Zagreb ukrašavaju hodnike i sobe bolesnika, a glavna sestra Rebra Ana Ljubas organizira svaki dan adventa neko događanje zajedno s kolegicama kako bi vrijeme blagdana koje pacijenti provode u bolnici bar malo učinili ljepšima i lakšima kako pacijentima tako i zaposlenicima bolnice.

- Želimo i pacijentima i zaposlenicima olakšati blagdane koje provode u bolnici - rekla je za 24sata Ana Ljubas, glavna sestra KBC-a Zagreb. Organizirali su i brojne nastupe dječjih zborova, glazbenika koji su pjevali pacijentima pod prozorima i vratima soba. Speleolozi su se i spuštali s krova bolnice kao Djedovi Mrazovi i dijelili darove djeci, a medicinska sestra Gordana Miškulin donijela je betlehemsko svjetlo. 

Djeca razveselila pacijente

- Nastupala nam je dječja grupa Leptirići iz DV Sesvete. Baš su nam unijeli radost u bolnicu. Docent Mislav Puljević svirao je na klaviru, a njegova je kćer Rita zajedno s obitelji Lipovac pjevala. Bili su nam i Djeda Mrazovi iz speleološkog društva, oni su se spuštali niz krov bolnice i kroz prozore djeci dijelili poklone. Nastupili su nam i mladi iz glazbene škole Pavla Markovca, koji su u bolnicu donijeli razne instrumente. Ana Grbac svirala je klavir kao pratnju sopranistici Ružici Gačić na dan kad smo svi zajedno kitili bor. Nabavili smo kugle i na svakoj je napisano ime klinike i zavoda. Te su kuglice na bor stavljali liječnici, medicinske sestre i spremačice. Iz svake radne jedinice je netko došao objesiti svoju kuglu s odjela - ispričala nam je Ana Ljubas.

Navodi kako je medicinska sestra Gordana Miškulin donijela i betlehemsko svjetlo.

- Iz glazbene škole Blagoje Bersa došli su pred intenzivnu i na odjele teških bolesnika, svirali su im ispred soba, bilo je toliko dirljivo da je osoblje zvalo da su pacijenti pitali kad opet mogu doći i svirati im. Došao nam je i kvartet Rucner, zatim Eva Kirchayer s dječjim zborom Ivanovi anđeli, a otpjevali su adventske pjesme i očenaš na armenskom jeziku. Bili su nam i prvaci opere Filip Filipović, Ljubomir Puškarić, Nela Katalenić Klinar i Helena Borović. Bilo je prekrasno, naš profesor Borislav Belev svirao je na klaviru, dok su pjevali sestra Božana Rakušić i dr. Mario Vodanović, hematolog. Na klaviru je još svirao i medicinski tehničar Stjepan Grabarevićž. Na sam Badnjak preko 30 mladih iz crkvenih zborova pjevalo je ispred dječje hematologije. Nastupao je akademski zbor Filozofskog fakulteta, dječji zbor HRT-a i Tamburaški orkestar HRT-a i Marija Kuhar Šoša, prvakinja opere. Pacijenti su oduševljeni tim događanjima kao i osoblje bolnice. I to nam je najveća zahvala za rad - kazala nam je sestra Ljubas.

Zagreb: Glavna sestra na KBC-u Rebro  Ana Ljubas sa suradnicama
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca