News

Komentari 18

FOTO Danas se otvara šoping centar Z u Španskom, ima vanjski grijani trg i terene

FOTO Danas se otvara šoping centar Z u Španskom, ima vanjski grijani trg i terene

Objekt je već osvojio nagradu 'European Property Awards 2020-2021' u kategoriji najboljeg projekta trgovačkih nekretnina u RH

Danas se otvara trgovački centar izgrađen na više od 75.000 kvadrata u zagrebačkom naselju Špansko, u koji je uloženo više od 620 milijuna kuna. Pripreme su pri kraju, a Zagrepčane čeka više od 500 novih radnih mjesta, kažu iz trgovačkog centra.

Centar će nuditi koncept otvorenosti prema van čime će stanovnici gradskih četvrti, posebno onih iz zapadnog dijela grada, dobiti novo mjesto sa sadržajima kakvo do sada u regiji nitko nije realizirao.

- Objekt je zbog toga već osvojio nagradu 'European Property Awards 2020-2021' u kategoriji najboljeg projekta trgovačkih nekretnina u Hrvatskoj - poručuju iz tvrtke.

Dva dječja igrališta, sportski teren na krovu i vanjski grijani trg koji povezuje trgovački centar 'Sjever' i retail park 'Jug', samo su neki od posebnosti Z centra.

- Ovaj koncept doprinijet će rastu kvalitete života lokalnog stanovništva jer, kako kažu u arhitektonskom studiju PULS-AR koji je osmislio objekt, posebno atraktivan i prostran središnji trg trebao bi postati centralnim mjestom susreta i druženja stanovnika okolnih naselja te lokacijom brojnih priredbi i događanja.

Na više od 75.000 četvornih metara bruto zakupne površine (GLA) u zagrebačkom kvartu Špansko bit će smješteno više od 60 trgovina, a popunjenost centra je 90%..

No, mnoge građane je zanimalo zašto se Z centar otvara pored objekata koji su iste ili slične namjene, na što je odgovorila menađerica Z centra, Maja Medunović.

- Kada se odlučivalo o lokaciji Z centra, prevagnuo je podatak Državnog zavoda za statistiku prema kojem u radijusu 15 minuta vožnje od objekta živi više od 350.000 ljudi. Ako zbrojimo kvartove zapadnog dijela Zagreba, dolazimo do velikog broja obitelji s djecom, što nam je pružilo priliku da njima, kao i onima u okolici, omogućimo nove sadržaje i aktivnosti. Posebno se to tiče i velikog broja mladih pripadnika generacije Z kojih okvirno brojimo 30.000 - definitivno željnih pozitivnih promjena i novih mogućnosti u bližem okruženju.

Medunović kaže kako vitalni indeksi pokazuju da od svih zagrebačkih kvartova Novi Zagreb i Stenjevec imaju najviše mladih obitelji. Zbog toga je za lokaciju novog trgovačkog centra odabrano izvrsno prometno povezano Špansko. Za zakupce unutar objekta odabrani su oni koji većinom nisu bili prisutni na ovom području - sve kako bi se pružila raznolikost ponude lokalnom stanovništvu.  

Među velikim brojem poznatih svjetskih brendova, od kojih mnogi upravo u Z centru imaju najveće kvadrature svojih trgovina, ističu se modne marke LPP grupacije, sada okupljene na jednom mjestu: Mohito, Reserved, House, Cropp i Sinsay. Odjeća i obuća bit će dostupna i u poslovnicama brendova CCC, Pepco, KiK i Intersport, a za nakit i modne dodatke bit će zaduženi premium brendovi Prahir Fine Jewellery, De'llure, HETA i Optika Anda.

Hipermarket zakupca Plodine bit će poslovnica suvremenog prodajnog koncepta, a predviđeni 'Food court' s 10 restorana i modernim caffe barovima dio bogate gastronomske i ugostiteljske ponude Z centra. Retail park 'Jug' na donjoj etaži nudit će raznoliku ponudu trgovina za uređenje doma te kreativne materijale i tekstil s brendovima kao što su TEDi, Jysk i Hespo. Svoje poslovnice u Z centru imat će Farmacia, dm, Tinktura, Z House of beauty i Simple.

Jedan od zanimljivijih zakupaca Z centra je 'Hall of Game', najveća gaming arena u Zagrebu koja će se protezati na više od 1400 kvadrata.

Uz više od 1300 planiranih parkirnih mjesta, unutar podzemne garaže bit će smještena i besplatna punionica za istovremeno punjenje čak osam električnih automobila s MOON punjačima, brendom koji će u Z centru otvoriti prvu regionalnu poslovnicu za prodaju opreme za električna vozila.

Koncem listopada 2021. planirano je otvorenje velike dječje igraonice s inovativnim sadržajem i casina, a bit će pušteni u pogon i svi vanjski sportski tereni. "Z centar uvodi i novost na hrvatskom tržištu, multibrend store za muškarce koji se također otvara u drugoj fazi, dok će se u budućnosti otvoriti i multiplex kino, prvo takvo u zapadnom dijelu grada", poručuju.