Obavijesti

News

Komentari 233

Molitelji ogradili dio Trga bana Jelačića samo za muškarce! 'Ne možete unutra, to nije za žene'

Molitelji ogradili dio Trga bana Jelačića samo za muškarce! 'Ne možete unutra, to nije za žene'
20

Kontraprosvjednici su poručili da nisu ni iz kakve organizacije, već da su se organizirali individualno. Brojni od njih leže po trgu uoči novog molitvenog klečanja

VIDEO

Priprema se jos jedna molitvena subota na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, kontraprosvjednici već su tu, leže na podu s transparentima  na kojima piše "Naša tijela, naš izbor", "Patrijarhat ubija".

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Molitelji na Trgu 03:31

Poručili su da nisu ni iz kakve organizacije, već da su se organizirali individualno.

Molitelja je, s druge strane, zasad dvadesetak, pozivaju na što skoriji početak molitve.

Klerofašisti, pustite nas na miru, stoji na jednom od transparenata. 

Na Trgu su i jake policijske snage.

Svi koji nisu iz "moliteljskog kruga" su zamoljeni da izađu izvan njihove molitvene ograde. Na pitanje zašto građani koji ne mole ne mogu biti unutra, rekli su nam da su oni prostor rezervirali za molitvu.

Na konstatciju kako je to javni prostor, jedna nam je žena, koja drži molitvenu ogradu, rekla da samo muškarci mole unutra, da "tamo nije za žene". Ona moli, kaže, držeći ogradu. Imaju redare koji kažu da se može ući, i moliti.

Molitveni redari ne daju unutra, kažu imate javnog prostora koliko hoćete drugdje. Kažu kako je ovo sad njihovo, rezervirano za molitvu, a mi ostali možemo biti izvan kruga, gdje stoje njihove žene.

- Imamo goste, nemojte se na njih obazirati niti ih dirati, možete za njih moliti - riječi su s kojima je krenula molitva u 8.30 sati. Molitelja je stotinjak.

Molitelji bi danas trebali moliti za domovinu, muškarce, život u predbračnoj čistoći, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu...

Višnja Škreblin je došla i na današnji protuprosvjed te poručila, "ja sam iz generacije sa stavom". Prosvjed protiv molitelja propustila je samo preko ljeta kaže, inace je uvijek tu.

Protuprosvjed je podržalo i 30-ak SDP-ovaca.

Dok je 'molitveni redar' nešto objašnjavao prosvjednici, dvije žene su je pitale zašto se skriva iza šala i kape.

- Da me vaši ne bi poslije prebili, zato - poručila im je, a one odgovaraju da su to što prosvjednici rade 'sotonska posla'.

 

Osim u Zagrebu, molitelji će se okupiti i u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, te u Vinkovcima, Virovitici i Zadru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 233
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...