Obavijesti

News

Komentari 8

FOTO Otvorili Hilton Costabella resort u Rijeci. Plenković: Grad je trebao ovakav hotel

FOTO Otvorili Hilton Costabella resort u Rijeci.  Plenković: Grad je trebao ovakav hotel
35

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je sudjelovao na svečanom otvorenju hotela, zahvalio je svima koji su omogućili da se projekt realizira, kazavši da je i Vlada poduprla taj projekt.

VIDEO

Hilton Rijeka Costabella Beach Resort and Spa u Rijeci, u koji je češki JTH Holding uložio više od 105 milijuna eura, u četvrtak je svečano otvoren, a u hotelu već boravi prvih 70-ak gostiju.

Ovaj hotel je Rijeku, ali i Kvarner dodatno učinio vidljivima na europskoj i svjetskoj turističkoj mapi.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je sudjelovao na svečanom otvorenju hotela, zahvalio je svima koji su omogućili da se projekt realizira, kazavši da je i Vlada poduprla taj projekt:

- Riječ je o ulaganju od 800 milijuna kuna, što je jedna od najvrjednijih investicija u hrvatskom turizmu, a Rijeka je trebala takav hotel, koji mijenja turističku ponudu grada i opatijske rivijere i stavlja je na novu razinu prepoznatlivog i kvalitetnog svjetskog brenda.

Rekao je i da je to važan događaj za zapošljavanje u turističkom sektoru, za turizam, razvoj Rijeke.

“Hrvatski turizam se ove godine nalazi u fazi oporavka,” rekao je premijer dodavši da se od početka godine bilježi 2,7 milijuna dolazaka turista.

Podsjetio je da je rekordna sezona u Hrvatskoj bila 2019., s oko 20 milijuna dolazaka turista, a kada se zbroje sve naslonjene gospodarske aktivnosti, turizam čini oko 20 posto udjela u hrvatskom BDP-u.

“Učinili smo maksimalne napore da osiguramo dobre preduvjete za ovu turističku sezonu - osigurali smo dovoljno cjepiva, očuvali radna mjesta, omogućili smo da Hrvatska zajedno s drugim članicama EU kroz digitalne covid potvrde stvori preduvjete sigurnog i slobodnog kretanja, da boravak u Hrvatskoj bude siguran”, naglasio je.

Premijer je izrazio uvjerenje da će upravo s konceptom "Safe stay in Croatia" početak rada hotela, danas, na osmu godišnjicu članstva Hrvatske u EU, biti prigoda za dodatni impuls turizma u Primorsko-goranskoj županiji i Rijeci.

“Drago mi je da su i gradonačelnik i župan spomenuli koliko Vlada vodi računa o ovoj županiji i ovom dijelu Hrvatske i to je zaista točno. Mi koji brinemo o regionalnom razvoju Hrvatske želimo da se i razvijenije županije, poput Primorsko-goranske, razvijaju. Stoga su brojna ulaganja proteklih godina pokazala da želimo da ovdje i gospodarstvo i turizam budu još kvalitetniji", kazao je.

Plenković je spomenuo i LNG terminal, koji je u toj županiji i zbog kojeg je Hrvatska sada na energetskoj karti Europe i svijeta, ocijenivši da je ta investicija značajna za taj kraj, a istaknuo je i ulaganja u različite aspekte riječke luke, cestovnu infrastrukturu, riječki KBC...

“To znači da Vlada brine o ovom kraju i to možemo učiniti samo u sinergiji,” rekao je premijer kazavši da vjeruje da će novi Hilton hotel biti dio tog mozaika razvoja Rijeke i županije.

Hiltonov peti objekt u Hrvatskoj smješten je uz more, s privatnom plažom dugačkom 200 metara. U ponudi su 132 sobe te 62 vile i apartmana, a sve sobe i apartmani imaju pogled na more.

U hotelu sada radi oko 180 ljudi, a očekuje se dodatno sezonsko zapošljavanje.

Hilton je svjetska ugostiteljska tvrtka s portfeljom od 18 svjetskih brendova koji obuhvaćaju više od 6500 objekata s više od milijun soba u 119 zemalja, a Hilton Hotels & Resorts su, s više od 575 hotela na šest kontinenata, smješteni na najtraženijim svjetskim destinacijama.

U hotelskoj su ponudi ukupno 132 sobe i 62 vile i apartmana, od vrhunski uređenih dvokrevetnih soba do trosobnih dvoetažnih apartmana. Sve sobe i apartmani imaju pogled na more. U resortu je smješten i prvi eforea spa & health club u Hrvatskoj, u kojem gost mogu uživati u wellness sadržajima poput finskih sauna, hidrotermalnih bazena i slane sobe s himalajskom soli.

Obnovljena je i uređena i dionica šetnice na Costabelli duga 222m. Uz nove stolove i klupe na novoposijanoj travi, zasađena su stabla pinija. Dio šetnice pretvoren je u svojevtrsni trg, uz koji se nalazi caffe bar koji nosi ime po 1. pobjedniku Grand prix Preluka Luigi Viloressi te tematski posvećen legendarnim Grand prix utrkama koje su do 1976. održavane na Preluku.



Oko 70 posto poslova odrađeno je u suradnji s domaćim tvrtkama, a u ponudu je uključen čitav niz lokalnih proizvoda. Riječka tvrtka Rio je šivala uniforme za zaposlenike resorta, a suradnja je uspostavljena i s nekim od lokalnih dobavljača, primjerice brendom Quarnero, koji je jedan od dvaju službenih partnera eforea spa & health cluba i usredotočen je na wellness ponudu prirodnih proizvoda od lokalnih sastojaka, do riječkih ribara ili obiteljskih tvrtki.

Češki investitor JTH Holding u ovaj je projekt uložio više od 105 milijuna eura.

- Moj je san ispunjen. Ovo će, uvjeren sam, biti mjesto u koje će dolaziti tisuće gostiju, ali i koje je otvorilo brojna radna mjesta te pozicioniralo destinaciju na mnogo viši nivo ponude turističkog smještaja. Uvjeren sam da će se taj trend i nastaviti- kaže glavni direktor Jaroslav Třešňák.

O otvorenju resorta i planovima za dalje govorio je i Simon Vincent, Hiltonov izvršni potpredsjednik zadužen za regiju EMEA.

- Veselimo se otvorenju resorta u Hrvatskoj, koji će privlačiti cijeli niz različitih gostiju željnih odmora u miru na jadranskoj obali. Znamo da diljem svijeta postoji goruća potreba za putovanjima, kao i da gosti jedva čekaju rezervirati putovanja u inozemna odredišta. S obzirom na to da se svuda u svijetu postepeno ukidaju postojeća ograničenja, veselimo se ponovnom susretu s gostima u našim hotelima i činjenici da ćemo biti domaćini ponovnim okupljanjima članova obitelji i prijatelja. Samo ove godine u Europi planiramo otvoriti 40 novih Hiltonovih objekata, i jedva čekamo započeti s novom erom putovanja.

Veliku pažnju ovaj je resort izazvao i svojim raskošnim izgledom koji se sjajno uklopio u riječki Kvarner, a njegov interijer pravo je nadahnuće inspirirano jadranskim načinom života.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa