Obavijesti

News

Komentari 51

FOTO Što je to ispričao Zoran Milanović u Podgorici? Smiju se Vučić, Đukanović, Milatović

FOTO Što je to ispričao Zoran Milanović u Podgorici? Smiju se Vučić, Đukanović, Milatović
5

Umjesto Aleksandra Vučića, na inauguraciji je uz Milatovića i njegovu suprugu Milenu prvi sjedio Zoran Milanović. Upućeni izvori kažu kako je Milatović time želio pokazati koji mu je smjer - EU, a ne Srbija

VIDEO

Crna Gora od danas ima novog predsjednika - na svečanoj inauguraciji u Skupštini Crne Gore zakletvu je pololožio Jakov Milatović. U prisustvu članova Vlade Crne Gore, poslanika, stranih uzvanika i diplomatskog zbora, nakon himne "Oj, svijetla majska zoro" Milatović je pročitao zakletvu nad Ustavom. Obraćajući se okupljenima, naglasio je da osjeća čast i ponos što je preuzeo novu funkciju.

- Da sam mogao birati, rodio bih se baš ovdje, na najljepšem komadiću zemlje, protkanom viševjekovnom borbom za opstanak, ušuškanom između mora i kamena, na vječnoj raskrsnici između istoka i zapada, sjevera i juga, kazao je novi crnogorski predsjednik.

Podgorica: Prisegnuo novi predsjednik Crne Gore Jakov Milatović

- Bit ću istinski predsjednik svih građana, neovisno o njihovoj političkoj, nacionalnoj ili vjerskoj pripadnosti, ili bilo kojem osobnom svojstvu. 

Podgorica: Dobro raspoložen Milanović sjedio kraj Vučića na inauguraciji crnogorskog predsjednika

Inauguraciji je prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, no kako neslužbeno doznajemo, Crnogorci su, namjerno ili slučajno, zaobišli uobičajeni protokol na takvim zbivanjima, po kojem je pored Milatovića i njegove supruge Milene Milatović trebao sjediti Vučić, a ne Zoran Milanović. Kako nam objašnjavaju dobro upućeni izvori, protokol nalaže da uz bok novog predsjednika sjedi onaj čiji je predsjednički staž duži, što je trebao biti Vučić, a ne Milanović.

Tko će ga znati, možda su se Crnogorci vodili azbukom pa je uz Milatovića stavljen Milanović, a tek onda Vučić. Neslužbene informacije kažu kako su zaključili da je Milanović, predsjednik države koja se nalazi unutar EU-a, Crnoj Gori bliža opcija, pa je bliže mjesto do Milatovića i dobio. S druge Milatovićeve strane sjedio je bivši crnogorski predsjednik Milo Đukanović, dok je na inauguraciji bila i predsjednica Kosova Vjosa Osmani, koju su smjestili nešto dalje. 

Podgorica: Dobro raspoložen Milanović sjedio kraj Vučića na inauguraciji crnogorskog predsjednika

Došli su i članovi predsjedništva BiH Željka Cvijanović i Željko Komšić, kao i premijer Albanije Bajram Begaj

Milatović je u svom, proeuropskom govoru, naglasio da dužnost preuzima u povijesnom trenutku, najavivši da će biti generator dijaloga za postizanje konsenzusa i ubrzanja europskog puta Crna Gore.

- Moja misija je Crna Gora jednakih šansi za sve građane, u kojoj su vrijedan rad i obrazovanje glavni faktori za uspjeh u životu… Bit ću kohezivni faktor u zajedničkoj borbi za bolju Crnu Goru. Izgradnja demokratskih institucija zadatak je svih”, kazao je. Jakov Milatović je početkom travnja izabran za petogodišnji mandat, dominantno pobijedivši Đukanovića u drugom krugu predsjedničkih izbora. 

Podgorica: Prisegnuo novi predsjednik Crne Gore Jakov Milatović

Od obnove neovisnosti 21. svibnja 2006., funkciju predsjednika Crne Gore obnašao je Filip Vujanović, izabran 2008. i 2013. te Đukanović od 2018. Milatović je bio ministar gospodrskog razvoja u vladi Zdravka Krivokapića, prvoj vladi formiranoj nakon parlamentarnih izbora 2020. Osnovao je stranku Pokret Europa sad, koja prema anketama ima najveću podršku birača i najizgledniji je pobjednik idućih parlamentarnih izbora 11. lipnja.

  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...