Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Fotografija godine: Snimio ju je Pixsellov Robert Anić u Mlaci...

U konkurenciji za najbolju novinsku fotografiju najviše ih je bilo sa SP-a i dočeka 'vatrenih' u Zagrebu, ali pobijedila je fotografija Pixsellovog fotoreportera Roberta Anića snimljena tijekom poplava

Foto: Robert Anić/PIXSELL
18 komentara

Povodom Svjetskog dana slobode medija 3. svibnja, u Novinarskom domu u Zagrebu Hrvatsko novinarsko društvo dodijelilo je nagrade za najbolje radove u 2018.

U konkurenciji za najbolju novinsku fotografiju najviše ih je bilo sa Svjetskog prvenstva u Rusiji i dočeka 'vatrenih' u Zagrebu, ali pobijedila je fotografija Pixsellovog fotoreportera Roberta Anića snimljena tijekom katastrofalnih poplava u Jasenovcu u mjestu Mlaka.

Fotoreporter PIXSELL-a Robert Anić dobitnik je nagrade za novinsku fotografiju za 2018. | Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

- U mjestu u kojem žive većinom stariji ljudi koji su strepili za živote i imovinu i nisu znali gdje će dočekati iduće sate, oko ovog fotoreportera primijetilo je ženu čiji su izraz lica i stav, doslovce na vrhu nasipa, odražavali upravo svu tu neizvjesnost. Istovremeno, svjetlost koja se probija kroz oblake učinila je trenutak zabilježen na fotografiji tek malo manje dramatičnim - obrazloženje je HND-a za nagradu 'Nikša Antonini' koja se dodjeljuje za najbolju novinsku fotografiju 2018. godine.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Reporter N1 televizije Hrvoje Krešić dobio je nagradu za novinara godine.

Nagradu 'Marija Jurić Zagorka' za pisano novinarstvo dobio je Mario Pušić za tekst "Ušli župnik, paroh i hodža u kafić", objavljen u Jutarnjem listu. Nagrada za radijsko novinarstvo dodijeljena je urednici i voditeljici emisije "Klasa optimist" Hrvatskog radija Ivi Črnjar Ivančan. Nagradu 'Marija Jurić Zagorka' za televizijsko novinarstvo dobio je reporter Ranko Stojanac za izvještavanje o krizi u brodogradilištima Uljanik i 3. maj.

Nagradu za snimateljski prilog na televiziji Žarko Kaić dobili su snimatelji dopisništva Hrvatske radiotelevizije u Šibeniku Goran Bunjevac i Milan Živković za svoj doprinos u reportaži "Samo je jedan Mrvica" prikazanoj u HTV-ovoj emisiji "Puls".

Nagradu 'Marija Jurić Zagorka' za internetsko novinarstvo i nagradu Jasna Babić za istraživačko novinarstvo dobili su Ilko Čimić i Oriana Ivković Novokmet za cjelokupni novinarski rad na razotkrivanju afere "Hotmail" i načina djelovanja "grupe Borg".

Nagradu 'Otokar Keršovani' za životno djelo za 2018. dobila je Sanja Modrić, donedavna komentatorica i pomoćnica glavnog urednika Novog lista i to, kako je istaknuto u obrazloženju nagrade, za njezinih dugih i uspješnih 40 godina novinarstva, u kojima je postojano i dosljedno  branila profesiju, ne podliježući trendovima niti lažnim autoritetima u vječnom propitivanju istine.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message